Username *
Password *
Remember Me

 

To već znaju i ptice na grani - termalna je super-bonus u brojnim hidratizirajućim i anti-age ritualima. Posebno joj popularnost raste tijekom proljeća i ljeta, kad nam treba dnevna doza hidratacije u pokretu. Bočice dolaze u nekoliko veličina, a ona najmanja je praktična i za malu torbu. U veliku ćemo uzeti oko 500 ml, a kad je riječ o vrućim danima, bilo da se radi o asfaltu ili plaži, ona postaje najbolja suputnica. Najpopularnije su 4 termalne: Vichy, Uriage, La Roche-Posay i Avene. 

daisypark 765022

Danas na tržištu postoji više termalnih voda koje se međusobno razlikuju po koncentracijama minerala, odnosno mineralnih soli i elemenata u tragovima koji su odgovorni za biološko-farmakološka svojstva vode. Termalna voda se primjenjuje u spreju, hipoalergena je, bakteriološki čista, bez mirisa, te se kao takva može primjenjivati od najranije životne dobi te kasnije tijekom cijeloga života, a gotovo uvijek je temelj za tretiranje osjetljive i iritirane kože. Stalnog i nepromijenjenog sastava osigurava protuupalno, umirujuće i antiiritacijsko djelovanje koje je dokazano brojnim kliničkim ispitivanjima u suradnji s timovima dermatologa – izjavila je dr. sc. Ivana Nola, dr. med., spec. dermatovenerologije za Adiva.hr.

 

daisypark 765022
Avene fotka - The Misty Mom

Avène termalna voda nastaje spajanjem podzemnih voda u gorju Cevennes i izvire iz dubine zemlje nakon 40-ak godina, bistra i čista, temperature 25,6° C, u blizini sela Avène na jugu Francuske. Tijekom dugog putovanja obogaćuje se elementima u tragovima i silikatima, koji je čine tako nježnom za kožu. Svojim blagotvornim djelovanjem izvor je olakšanja za osjetljivu kožu.

 

daisypark 765022

Termalna voda La Roche-Posay je zbog visokog sadržaja selena prirodni antioksidans, a ujedno djeluje i protiv starenja kože. Stara više od 20.000 godina, izuzetno je složena i jedinstvena voda s terapeutskim djelovanjem. Nastaje iz kišnice, profiltrirane kroz guste kredne stijenekoje su prirodne rezerve selena, a upravo ju bogatstvo selenom čini dragocjenom.

 

daisypark 765022

Foto: Shiberty

Uriage termalna voda izvire u ekološki čistom, alpskom dijelu Francuske. Na izvoru je bakteriološki čista, fiziološkog pH (pH=6,8) i prirodno izotonična. Jedinstveno svojstvo prirodne izotoničnosti njeguje i štiti integritet stanica osjetljive kože i sluznica. Vrlo visoka koncentracija mineralnih soli i elemenata u tragovima, čak 11 g/l umiruje, hidratizira, djeluje protualergijski i protiv slobodnih radikala, Uriage termalna voda pospješuje cijeljenje i djeluje protuupalno.

 

daisypark 765022 
Foto: Let me wear that

 

Mineralizirana termalna voda Vichy ima jedinstven pravac kretanja na 4.000 metara dubine. Kišnica teče kroz mikroskopski nepravilne linije u regiji  Auvergne i tako krči svoj put kroz kristalno podzemlje. U doticaju s magmatskim stijenama, voda upija 15 minerala. Ovo kretanje se nastavlja do dubine od 4.000 metara, mnogo tisuća godina prije nego što  nastavi svoju putanju natrag - u samo nekoliko tjedana. Voda Vichy se nakuplja na njenom izvoru na dubini od 15 metara.

 

daisypark 765022