Username *
Password *
Remember Me

AVENE SUN formule razvijene su prema najvišim standardima kvalitete i inovativnosti. Ekskluzivna kombinacija fotoprotektivnih filtera, rezultat rada istraživačkih laboratorija Pierre Fabre, osigurava vrlo visoku zaštitu od širokog spektra UVA-UVB zraka (i dugih i kratkih zraka). Snažan antioksidans, pre-tokoferil pruža zaštitu od negativnog djelovanja slobodnih radikala. Avène termalna voda u formuli umiruje i djeluje antiiritirajuće te ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži.

Dobro je poznato da je koži i na zimskom suncu potrebna zaštita. Spremate li se na skijanje, Avene Sun proizvode za sunčanje u Farmaciji kupite s 30% popusta.

 avene sun 2 farmacia phtogo

Kako UV zrake djeluju na kožu?

UVA zrake prodiru duboko u kožu i uzrokuju oštećenje njezinih elastičnih vlakana. Odgovorne su za svjetlošću izazvano starenje kože, tj. prerano starenje kože. Sudjeluju i u procesu nastanka nekih vrsta zloćudnih promjena na koži.

UVB zrake kratkoročno su odgovorne za opekline, a dugoročno za prerano starenje kože i nastanak nekih vrsta raka kože. Djelovanjem na slabljenje imunološkog sustava potiču izbijanje herpesa.

avene sun 2 farmacia phtogo

Zapamtite - preplanulost ne štiti od dugoročnog negativnog djelovanja UV zraka.


Tamnjenje je prirodna obrambena reakcija kože koja stvara melanin (smeđi pigment) kako bi se zaštitila od ultraljubičastih zraka koje emitira sunce. Pretjerana preplanulost svjedoči prvenstveno o tome da je koža bila pretjerano izlagana UV zračenju.


Oblaci zaustavljaju samo mali do sunčevih zraka. Oni mogu propustiti i do 95% UV zraka! Ispod kišobrana ili suncobrana pod utjecajem ste otprilike 50% sunčevih zraka. Svjetlost i UV zrake mogu doprijeti do kože indirektno zbog refleksije od različitih površina, npr. od površine mora 20 % a od površine pijeska 15% do 25%. Zato, budite oprezni!

anti aging zastita od sunca spf50anti aging zastita od sunca spf50

 

anti aging zastita od sunca spf50anti aging zastita od sunca spf50anti aging zastita od sunca spf50