Username *
Password *
Remember Me

Bez obzira na to što su nam razni skupi ili jeftiniji preparati za kosu na dohvat ruke, svi mi volimo raditi domaće maske i trackati ih po sebi. Igranjem raznim zdravim sastojcima dobivamo super rezultate za sve tipove kose. Važni sastojci za maske dobro su poznati svima: to su razna ulja kao što su maslinovo, čičkovo, kokosovo, ricinusovo.... Avokado i limun, đumbir, jaje, kopriva, med... također će vašu kosu obnoviti i učiniti ju ljepšom.

Predlaže: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

 

 732x549 Olive Oil Benefits for the Face


SUHA I TRETIRANA KOSA – đumbir, maslinovo ulje, jaje
Maslinovo ulje, med i jaje najpoznatiji su sastojci za maske za kosu. Možete ih koristiti pomiješane u tom sastavu, a ako slučajno imate avokado, naribajte i njega. Nakon svega predlažem i dodatak đumbira. Masku ostavite 30 minuta da djeluje i mlakom vodom isperite.

Što s tiče ulja, možete mješavi tiše vrsta - maslinovo, ricinusovo, kokosovo... odjednom.


ZAŠTITA ZA LOMLJIVE VRHOVE – banana, med, kokosovo ulje
U kokosovo ulje dodajte izgnječenu bananu i jednu žličicu meda. Umasirajte u korijen, a najviše se posvetite vrhovima. Maska neka djeluje do 40 minuta pa ju isperite.

 

 732x549 Olive Oil Benefits for the Face


PROTIV ISPADANJA – kopriva, jabučni ocat
U jabučnom octu prokuhajte korijen mlade koprive. Mješavina treba odstajati 48 sati, a potom ju procijedite u bocu. Dobivenu tinkturu nanesite u korijen kose svakoga dana prije spavanja. Nemojte kosu ispirati! Miris octa nestat će, a djelovanje će se nastaviti tijekom cijeloga dana.


POTICANJE RASTA NOVE KOSE – čarobna biljka nim
U mlakoj vodi razmutite nim u prahu. Nim je čarobna i ljekovita biljka: osim što uspješno liječi mnoge bolesti prvi rezultati su rast nove kose. Idealna je kao pomoć kod privremene alopecije koja je sve češća i kod muškaraca i kod žena. Sve maske kod korištenja zamatajte i stavljajte pod foliju. Prvo glavu omotajte prozirnom folijom, a zatim ručnikom ili aluminijskom. Maska se nanosi na čistu kosu i ispire se mlakom vodom.

ana kustre 
Ana Kuštre

 

732x549 Olive Oil Benefits for the Face732x549 Olive Oil Benefits for the Face

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location