ANA'S tips & tricks // kosa vam je na moru katastrofa? Predlažem PIGMENTE koji ujedno NJEGUJU las

  Ako želite biti na moru s urednom bojom svakako kosu obojite u svom frizerskom salonu i usput napravite jaču njegu kako biste kosu pripremili za sunce.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Elsa Hosk Harpers Bazaar Greece Cover Photoshoot04
  Elsa Hosk // Harper’s Bazaar Greece’s August 2020 // foto by Yulia Gorbachenko // styling Sandy Armeni

  Najčešći problem s bojom imaju oni koji su na moru cijelo ljeto, pa redovan termin trebaju napraviti kod frizera kojeg ne poznaju ili pak oni koji nisu stigli kod svog frizera pa je odlazak na more s izrastom popriličan beauty problem.

  Većina žena zaista vjeruje samo svom frizeru, dok ostali imaju strogi zabranu prilaska njenoj kosi. Vjerujem da ako imate puno povjerenje u svog frizera, on će vam rado pomoći i savjetovati vas čime da o bojite kosu.

  Elsa Hosk Harpers Bazaar Greece Cover Photoshoot15 cr

  Ja svojim klijenticama ne savjetujem da same boje kosu trajnim bojama, posebno onim agresivnim iz drogerija. Danas se na svakom ćošku susrećemo s pigmentima u boji, idealni su za osvježiti boju. Nalazimo ih u svim osnovnim bojama, a one se i međusobno mogu miješati.

  Smeđa, narančasta, crvena, ljubičasta, lavanda i roza, najčešći su pigment tonovi.

  Oni su ujedno njegujući pa samim time kosu nećete oštetiti ili isušiti. Pigmenti se mogu staviti na kosu prilikom svakog pranja kao njegujuća maska u boji. Osim ljeti, možete ih koristiti tijekom cijele godine.

  Elsa Hosk Harpers Bazaar Greece Cover Photoshoot02