ANA'S TIPS & TRICKS // pripremite kosu za sunce, suha ulja su najbolja opcija

  Jeste li već odabrali preparate za njegu kose na suncu? Sunce i UV zračenje je svake godine sve jače i veće pa trebamo kvalitetnije štititi kosu ljeti.

  rt

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Suha ulja bi trebala spadati u dnevnu njegu kose, štite i njeguju kosu i zimi i ljeti. S ljetom bi bilo idealno da pojačate dozu pa osim što ga ujutro stavljate na kosu, bilo bi super da ju počastite s par kapi i prije izlaganja suncu.

  Ulja su pakirana i u malim bočicama pa mogu naći svoje mjesto i u najmanjim torbicama. Njega kose najpotrebnija je dugim kosama, a posebno onima tretiranima bojom, izbjeljivačem ili prirodno suhim i kovrčavim. Suha ulja su savršena zato što ne maste kosu, a čine ju savršeno glatkom, sjajnom i zaštićenom.

  Osim ulja, važni su i preparati s kojima perete kosu.

  Neka njega kose bude jedna povezana priča, šampon, balzam, maska, ulje…neka sve bude od istog brenda. Važno je spajati preparate zato što se međusobno nadopunjavaju i usklađuju svoje zajedničko djelovanje. Ljeti osim maske koristite i masku u spreju, posebno na plaži, bazenu ili jakom izlaganju suncu, kloru ili soli. Maska u spreju savršena je zato što se ne ispire pa je kosa na plaži pod jakom zaštitom.

  Kosu obavezno isperite od soli ili klora!

  Nakon toga na kosu stavite masku za kosu kako bi nahranila isušene vlasi, isperite i dodajte par kapi ulja na suhe ili porozne vrhove.