ANEL tips & tricks / kako koristiti maskaru?

  Danas je rijetkost vidjeti prirodnu boju kose. Svi se bojamo i igramo nijansama kako bismo frizuru učinili zanimljivijom. Trendovi nameću i ležernost pa je sve dozvoljeno - izrast, isprana boja, više boja... No, bez obzira na opuštene hit frizure, većina žena voli uredno obojanu i sjajnu kosu.

  Predlaže: Ana Kuštre @ Anel

  Inguna-Butane-Summer-Fashion-Editorial05
  Model Inguna Butane / foto: Richard Ramos / styling Eugenia Silva / make-up i kosa Paula Soroa

  Da bi frizura bila uredna potrebno je svaka tri do četiri tjedna skratiti i obojati kosu (neke čak i češće ako im kosa brže raste). Kako svi živimo užurbanim tempom, a tretman bojanja oduzima barem dva sata vremena, ponekad odgađamo odlazak na bojanje. Danas imamo SOS ponudu kojom možemo zakamuflirati izrast i preživjeti uredno od tretmana do tretman.

  Vjerojatno se većina vas susrela s raznim maskarama za kosu. Super je to stvar za kućnu upotrebu ako ste u žurbi i ne stignete do salona. Maskare koje su izašle na tržište trenutno dolaze u samo par nijansi. Trebate znati da se vaša boja kose vjerojatno neće poklopiti s bojom maskare. Velika je paleta osnovnih boja, a široki spektar nijansi maskare rijetko će se poklopiti s kosom.

  Inguna-Butane-Summer-Fashion-Editorial04

  Da bi frizura ispala dobro, prvo kosu operite i obradite četkom u željenu frizuru. Kada ste gotovi prvo obojite samo izrast. Ostavite maskaru da se posuši, ako je potrebno potamniti izrast dodajte još jedan sloj. Kada je sve suho maskarom okomito izcrtajte tanke pramenove da bi se boja bolje uklopila i da se ne uočava razlika u nijansi.

  Maskara je suha i nakon nekog vremena počinje se sušit i trusiti s kose. Da ne bi došlo do pretjeranog isušivanja kose kada isperete maskaru kosu, dobro je nahranite uljima.

  Inguna-Butane-Summer-Fashion-Editorial06Inguna-Butane-Summer-Fashion-Editorial08