ANEL tips & tricks / kako odabrati pravi šampon

  Pranje kose tretman je koji odrađujemo barem jednom tjedno - koliko i kako se posvećujete svojoj kosi tijekom odabira šampona i adekvatne njege? Kosu dijelimo na suhu i masnu, tretiranu i prirodnu ili onu s dermatološkim problemima. Za svaki tip vaše kose potrebni su adekvatna njega i pravilno odabrani preparati.

  Savjetuje: Ana Kuštre @ ANEL i Do šminke i frizure za pol vure

  Urban Outfitters Every Day Round Sunglasses
  Urban Outfitters


  Suha kosa

  Često je tretirana i porozna. Kosi je potrebna hidratizacija, a ne masnoća, argan i makadamija idealni su za suhu kosu. Uz šampon i regenerator svakako koristite masku koju ostavite da djeluje barem 10 minuta. Suhe vrhove svakodnevno hranite suhim uljima.

  Masna kosa
  Pojačan je rad žlijezda lojnica i znojnica. Koristite nježne i prirodne prepate. Nikako ne perite kosu svakodnevno, već maksimalno dva puta tjedno, pomozite si suhim pranjem da izdržite proces do sljedećeg pranja kose.

  Tretirana kosa
  Traži maksimalnu njegu, danas su to preparati na bazi keratina. Šampon, regenerator i maska obavezni su preparati. Keratin maksimalno njeguje, a sadrže ga i razni preparati za modeliranje frizure. Nikako kosu nemojte opterećivati suhim lakovima, gelovima ili pjenama. Glavi sastojak svih vaših preparata mora biti keratin.

   

   

  Urban Outfitters Every Day Round Sunglasses3
  Urban Outfitters


  Prirodna kosa
  Danas je rijetkost vidjeti kosu koja nije kemijski tretirana. Nježna je i potrebni su joj takvi preparati. Biljni i nježni šamponi s regeneratorom idealni su za prirodnu kosu.

  Problematična kosa
  Najčešće to je kosa s peruti, seborejom ili danas čestom alopecijom. Ukoliko primijetite takve pojave na svojoj kosi ili vlasištu, posjetite dermatologa. Pošaljite korijen kose na analizu i medicinskim šamponima, ampulama ili regeneratorima riješite problem.

   

  Urban Outfitters Every Day Round Sunglasses2
  Urban Outfitters

   

  Osnovno pranje kose sastoji se od dva šamponiranja i regenerator, obavezan za svaki tip kose. Prvim šamponiranjem otklanjamo masnoću, kosa se ne pjeni tijekom prvog pranja pa nema potrebe da ju zasićujete velikom količinom šampona.

  Nakon dugog ispiranja mlakom vodom slijedi drugo šamponiranje. To je pravo pranje kose, šampon mora biti nanesen na sve dijelove vlasišta i kose, masirajućim pokretima operite kosu i dobro ju isperite. Ispiranje neka traje, dižite kosu i napravite protok vode do svake vlasi, na kosi ne smije ostati šampona.

  Nakon šamponiranja, pranja i dobrog ispiranja, nanosimo regenerator. Umasirajte ga u vlasište i počešljajte prstima po cijeloj dužini kose. Isperite mlakom vodom, a zadnji mlaz neka bude hladan, radi bolje dobre cirkulacije i sjaja.

   

   

  ana kustre anel
  Ana Kuštre