ANEL tips & tricks / zašto šišamo vrhove?

  Postoje razne strukture kose, svaka od nas ima svoj tip frizure i određenu boju i vrstu njege, no svima je zajedničko (barem bi trebalo biti) - mjesečno šišanje. Znam da mnogima od vas čudno zvuči kada vam frizer(ka) priopći kako kosu, bez obzira na duljinu i puštanje, morate kratiti svakog mjeseca, no ako želite imati predivnu i zanosnu kosu, poslušajte te savjete.

  Zna: Ana Kuštre @ Anel
  Kendall-Jenner-Allure-Magazine-October-2016-Photoshoot03
  Kendall @ Allure


  Kosa se sastoji od puno tankih i krhkih vlasi. Nježne su i osjetljive, lako se lome, a uz razne kemijske i mehaničke procese pucaju. Prvo bih vam savjetovala da si nađete frizera kojem vjerujete. Uvriježeno je mišljenje da većina frizera voli odrezati previše kose, no to nije točno.
  Kada steknete povjerenje u frizera, poslušat ćete njegove savjete. Postoji jako puno tehnika šišanja, a za svaku kosu postoji kut rezanja i tip frizure. Svaki oblik lica voli drugačiju frizuru, a tekstura nam diktira pod kojim kutovima rezati pramen.

   

  Madewell-Casual-Cool-Style05
  Madewell


  Dakle, kako bi bila lijepa i njegova, kosu treba kratiti svaka četiri tjedna. Kod dugačkih kosa to je potrebno da bi se zaustavilo pucanje, makar se odrezao samo jedan milimetar kose. Kratke kose brzo gube formu, šišanjem ju vraćamo i osvježavamo cijelu sliku frizure.
  Ako puštate kosu pravila su ista: često od klijenata čujem da im kosa raste na izrastu, a u dužini stoji. To je zato jer kosu puštate i ne šišate! Ona raste oko jedan centimetar mjesečno, a na vrhovima puca. Razlozi pucanja dolaze od ne-šišanja, peglanja,feniranja i naravno bojanja kose. Ona je previše slaba da bi sve to podnijela, bitno ju je osvježiti pravilnim kutom rezanja da bi se spriječilo pucanje i isušivanje. Osim njegovanja kose šišanjem, važna je i njega kose.

  Kendall-Jenner-Allure-Magazine-October-2016-Photoshoot04


  Znanje šišanja stječe se sa puno truda, rada i edukacija. Kada bi šišanje bilo lako, svi bi se šišali kod kuće. Oblik frizure koju nosite radi se isključivo  škarama. Samo jedan krivi rez uništit će vašu frizuru, dok će sitni detalji napraviti savršensvo. Šišanje je najkompleksniji posao u frizerskom salonu, bez njega se ne može i potrebno je baš svima. Jako bitna stvar za nas frizere, vas i vašu kosu. Dozvolite nam da kreiramo vaše frizure i brinemo o vašoj kosi. Ona će nam biti zahvalna, a vi ćete imati divnu frizuru.

   

  Madewell-Casual-Cool-Style02