ANTI-AGE // idemo vježbati... 4 razloga zašto raditi YOGU ZA LICE

  Mnogi dermatolozi diljem svijeta tvrde kako je vježbanje lica jedna od najboljih anti-age tehnika - vježbanjem mišići na licu jačaju, kao i svi drugi, a time i bolje drže sve skupa na mjestu. Naime, lice će manje „curiti“, što se normalno dešava s godinama. Naglasit ćemo najbolje razloge zašto se par puta tjedno ili više baviti gimnastikom lica – kod nas je na tom području veteranka stručnjakinja i legenda naše beauty industrije Seka Zebić, koja je prije više desetljeća objavila knjigu upravo o tome.

  Meri Pombo Telva Magazine Tomas De La Fuente 5

  Maria Pombo for Telva Magazine by Tomas De La Fuente // Photography: Tomas De La Fuente. Styling: Gabriella Naeve. Hair & Makeup: David Bello. Model: Maria Pombo.  1. Lice sa svojih 57 mišića s godinama „pada“, sve su to normalne promjene, no vježbe za lice potiču cirkulaciju, što doprinosi vitalnom izgledu lica.


  2. Lice se vježbama podiže, odnosno mišići su jači i više izraženi.


  3. Oči su otvorenije, pogled djeluje mlađe upravo radi kapaka koji se sporije spuštaju.


  4. Vježbe za čelo, obraze i vrat dokazano smanjuju nastanak bora i pobratka, no potrebno je vježbati svaki drugi dan po 10-tak minuta. Odvojite si vrijeme, sve stane u to kratko vrijeme. Ako vam pomaže, gledajte se u ogledalo dok ih radite, barem u početku. Bit će lakše pravilno napraviti vježbe.


  Yoga za lice sve je popularnija, jer sve više tražimo prirodne načine usporavanja starenja. Osim toga, vježbanje je zdravo za um i tijelo, pa makar to bila i joga za lice! Vani čak postoje i treninzi joge za lice, uključuju vježbe disanja i relaksacije, to je zapravo sat opuštanja.


  Ako krećete s vježbama za lice, sljedeći dan ćete možda imati muskulfiber – baš kao i s vježbama za tijelo. Nema veze, brzo prođe, treba se držati rasporeda!

  Ovdje Seka demonstrira kako to napraviti.

   Meri Pombo Telva Magazine Tomas De La Fuente 5
  Maria Pombo for Telva Magazine by Tomas De La Fuente // Photography: Tomas De La Fuente. Styling: Gabriella Naeve. Hair & Makeup: David Bello. Model: Maria Pombo.