Avène rutina // oko 80 % tinejdžera ima akne, koje su više ili manje izražene i najčešće se smiruju do 25. godine života

  Akne su bolest folikula dlake, gdje se dlaka ukorjenjuje. U njenoj se bazi nalaze se žlijezde lojnice koje izlučuju sebum, masnu tekućinu čija je normalna funkcija zaštita kože i koja se neprestano stvara. Međutim, prekomjerno lučenje sprječava kanal dlake da izbaci sebum.

  av cleanance sérum lifestyle cz 3282770390469 1

  Time se potiče rast i razvoj bakterija. Stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène ulažu veliki trud da se riješimo akne, pa je linija Cleanance namijenjena ljudima s problematičnom kožom sklonom nepravilnostima. Međutim, najvažnije je shvatiti da treba slijediti upute, biti uporan i u svakodnevicu uvesti proizvode za čišćenje kože, pravilnu njegu kože kao i proizvode koji će poslužiti kao prva pomoć prilikom pojave jačih akni.

  Zašto je Cleanance linija – najprikladnija terapija za kožu sklonu aknama

  Akne su jedna od najčešćih bolesti kože i smatra se da oko 80 % tinejdžera ima akne, koje su više ili manje izražene i najčešće se smiruju do 25. godine života. I one su povezane s UV zračenjem Koliko god bile česte, akne nas ne bi trebale natjerati da podcijenimo njihov utjecaj na kvalitetu života i samopouzdanje.

  U rutinu njege uvedite novitet Avène Cleanance A.H.A serum za eksfolijaciju. Riječ je o serumu snažnog keratolitičkog učinka koji odčepljuje pore i smanjuje nepravilnosti. Ekskluzivni duo kiselina u serumu, koju čine mliječna i jantarna kiselina, pomaže smanjiti nepravilnosti, pore i ožiljke za poboljšanu teksturu kože u 10 dana.

  avene55

  Cleanance gel za čišćenje nježno uklanja nečistoću i prekomjernu masnoću poštujući prirodnu ravnotežu i pH kože, a možete ga koristiti i za lice i tijelo. Cleanance micelarna voda nježno uklanja nečistoće s lica i šminku (uključujući i vodootpornu šminku) te pomaže smanjiti prekomjernu masnoću. Ostavlja osjećaj svježine.

  Cleanance Comedomed koncentrat protiv nepravilnosti smanjuje pojavu prištića i mitesera te u nastanku novih nepravilnosti. Brzo se upija dajući nemasni, mat izgled.

  Cleanance Comedomed lokalizirana emulzija isušuje, smanjuje lokalizirane nepravilnosti od prvog dana i ograničava zaostale tragove. Emulziju treba nanijeti u tankom sloju 2 do 3 puta dnevno do potpunog nestanka nepravilnosti. Tekstura gel-emulzije brzo prodire u kožu, a nakon upijanja moguće je nanošenje šminke.
  Cleanance matirajuća emulzija koristi se za smanjeno lučenje sebuma i dugotrajnu hidraciju.

  Maja Galba

  Maja Galba