BEAUTY-upgrade // dr. NOLA predlaže BODY pripremu za vruće dane

  - Priprema kože lica i dekoltea za ljetni period se sastoji u provođenju dobrog pilinga i čišćenjem kože s namjerom uklanjanja „mrtvih“ epitelnih stanica, „pročišćavanjem“ pora, jačanja mikrocirkulacije i poticanja regeneracije – ističe dr. sc. Ivana Nola, spec. dermatovenerologije.

  ivana nola
  REISS SUMMER

   

  Nakon pilinga kožu treba dobro nahraniti preparatima koji sadrže antioksidanse i to vitamin C,E kao i koenzin Q 10, koji smanjuju djelovanje štetnih slobodnih radikala.

  Uz djelovanje lokalnih preparata savjetuje se već sada započeti uzimati tablete ili kapsule koje sadrže A,C, E vitamin, i cink, s ciljem da se antioksidativno djelovanje upotpuni. Također se savjetuje uporaba krema s hijaluronskom kislinom koja koži vraća vlagu.

  ivana nola
  Dr. sc. Ivana Nola, spec. dermatovenerologije


  Priprema kože tijela – najbolja je kombinacija pilinga i hranjivih preparata s omega masnim kiselinama ili ureom. Također se savjetuje uživanje u uljnim kupkama barem 1-2 x tjedno.

   

  Kožu tijela možete „ojačati“ LPG Cellu M6 tretmanima, koji dovode do regeneracije kolagena, a time i smanjenje celulita te do „zatezanja kože tijela“.

  Svakako se ne smije zaboraviti na redoviti pregled madeža kod dermatologa!

   

  Pojačana njega peta

  Na kožu peta se često tijekom godine zaboravlja - intenzivnija njega kože pete bitna je upravo u ovom periodu godine. Tijekom svakog kupanja ili tuširanja koža peta se mora nježno očisti kamenom za pete ili rašpicom za pete, uz nanošenje hranjive kreme. Jednom do dva puta tjedno valja na kožu pete nanijeti preparate uz dodatak različitog postotka salicila u kombinaciji s urejom. Kod većih problema sa zadebljalom kožom pete tijekom noći valja zamotati u najlonsku foliju nakon nanošenja ovih preparata.

   

  Od tretmana, prije ljeta je idealno obaviti:
  1. mezotarapiju za regeneraciju kože i pripremu za ljeto i sunce, i to za lice, vrat i dekolte
  2 botox koji će spriječiti pretjerano mrštenje čela i urezivanje bora
  3. Hydrafacial tretman za čišćenje lica
  4. MedVisage za dodatno hranjenje površine kože
  5. za tijelo Med Contour u kombinaciji s LPG tretmanom
  6. za kosu mezoterapiju i terapiju matičnim stanicama u kombinaciji s individualiziranom lokalnom terapijom.

  Pravilna prehrana dodatno povoljno utječe na našu kožu.
  Preporuča se jesti voće i povrće žuto-narančaste boje (rajčica, dinja, marelica, breskva) s obzrom na veliku količinu beta karotena, koje djeluje antioksidativno i štiti stanice od štetnih UV zraka te ujedno daje blagi ten našoj koži.

  Tablete s antioksidansima, vitaminima C,E uz dodatak cinka imaju izuzetno veliku ulogu u regeneraciji kože. Savjetuje se uzimati ih barem 3 mjeseca.