ENA's MAKE-UP online school // vrijeme je za sređivanje OBRVA, ovisno o tome kakav STIL volite

  No make up make-up najlogičnije je rješenje za sve nas koje smo doma, ne idemo nikuda, a ipak se ne želimo odreći našeg malog rituala koji nas čini sretnima.

  Piše: vizažistica Ena Čavlović @ENART STUDIO

  4545f75c18e75904745138d22e50457d
  Cara Delevingne // Dior

  Vjerujem da svi imate olovku za obrve, no ako nemate, za prvu ruku ili vježbu možemo iskoristiti bilo kakvo sjenilo smeđe boje. Nikako ne dolaze u obzir sjajna sedefasta sjenila. Iz razloga što moramo stvoriti efekt realne obrve, a ne umjetne. Sjaj će nam samo napraviti kontraefekt.

   

   

  ENA ČAVLOVIĆ

  Ukoliko nemate olovku, a imate sjenilo poslužiti će nam kistić. On je neophodan za nanošenje. Preporučam tanki, kosi kist.

  Ako imate jako tamne prirodne obrve prije stavljanja kista u sjenilo, lagano ga uronite u vlažnu maramicu kako biste pojačali pigment.

  Popunjavajte mjesta gdje vam fali dlačica, laganim, brzim potezima. Tako stvarate vizualni efekt prirodnih dlačica.

   

   

  Ako niste sigurni kakav vam oblik obrva odgovara, probajte si isrctati oblik koji vam se sviđa, i tako vježbajte.

  Ako koristite olovku za obrve, obratite pažnju na to da vam olovka na koži ne djeluje narančasto, što se često dešava prilikom kupnje krivih proizvoda bez savjetovanja sa stručnjakom.

   

   

  Prvi primjer - oštri potezi našiljenom olovkom

  Ako volite obrve da izgledaju definirano, s iluzijom dlačica, olovku jako našiljite u špic i laganim kratkim potezima stvarajte male tanke crtice koje izgledaju kao dlačice.

  Obratite pažnju da se nijansa olovke podudara s vašim prirodnom obrvama. Radite oblik. Ako treba, olovku prilikom iscrtavanja našiljite nekoliko puta.

   

   

  Drugi primjer su “isjenčane/puder” obrve

  Ako vam se više sviđa ovaj efekt, olovku ne šiljite, ona mora biti tupa i mekana za ovu tehniku.

  Olovku nakosite pod kutom i lagano popunjavate prazni dio obrve gdje vam ne rastu vaše dlačice. Isto tako, obratite pažnju da je boja identična vašim obrvama kako biste dobili realan efekt popunjene obrve.

  Nepisano pravilo je da obrve uvijek iscrtavamo od prednjeg dijela, od nosa, prema vanjskom dijelu. Jer nam je vanjski dio uvijek tamniji od prednjeg.

  Za “ombre” efekt možete pojačati sredinu i kraj obrve za nijansu tamnije, pazeći na prijelaz obrve.