HAIR_perfect // što je isušuje, a što joj odgovara? Kosa na minusima.

  I ona osjeti promjene koje se vide na svakoj lasi – našoj je kosi potrebno više hidratacija, no važno je i manje prati kosu upravo radi isušivanja. Važni su i vitamini te prehrana, kao i količina sredstava koje nanosimo na kosu. Ne previše ni prečesto!

  zdrava hrana
  Pravilna prehrana utječe na zdravlje kose

  1. Kosu perite mlakom, a na kraju isperite hladnom vodom da ne izgubi svoj prirodni sjaj.

  2. Na radijator stavite posudu s vodom koja će ovlažiti zrak i spriječiti dodatno isušivanje kose ili nabavite ovlaživač zraka.

  3. Kako biste smanjili pucanje kose tijekom spavanja, nabavite satensku jastučnicu jer smanjuje oštećenja.

  4. Redovito se šišajte, ali rjeđe perite kosu. Šamponirajte korijen kose, a regenerator stavljajte samo na njene vrhove.

  VIzual kosa


  5. Nosite kape od prirodnih materijala kako bi se vaše tjeme manje znojilo i vlasište imalo dovoljno zraka. Također, nemojte zaboraviti skinuti kapu onog trena kada uđete u zatvoren prostor jer ona štiti vašu kosu dok ste vani, ali u toplim, zatvorenim prostorima pridonosi dodatnom isušivanju. Isto tako, prije nego što stavite kapu na glavu, kosu možete omotati maramom kako bi smanjili elektricitet i ubrzano mašćenje kose.

  6. Pijte puno vode.

  7. Koliko je to god moguće, izbjegavajte fen, peglu za kosu i uvijač za kosu. Najbolje je da se kosa prirodno osuši nakon svakog pranja.

  8. Pravilna prehrana je jako važna. Potrebni su vam proteini, cink i željezo, te vitamini A, B i C. Također, mliječni protein je glavni sastojak Niveinog Hairmilk linije za kosu. Lagana formula s mliječnim proteinima obnavlja i zaglađuje površinu kose bez otežavanja. Osim mliječnih proteina tu je i Eucerit koji u paru s uljem makadamije nudi optimalnu zaštitu od vanjskih utjecaja.

   


  vizual zima

  9. Ako se bavite aktivnostima poput plivanja imajte na umu da klor isušuje vašu kosu. Ako se pripremate za skijanje, znajte da izlaganje suncu i UV zrakama i zimi može isušiti kosu.

   

  Smoothie