HEALTH_INFO // dobre bakterije kao podrška organizmu na niz načina, u svako životno doba

  Čak 100 milijardi bakterija naseljava svakoga od nas, od čega se većina nalazi u crijevima. U crijevima svaki čovjek ima oko 3 kilograma bakterija. Upravo u tom organu živi 10 puta više bakterija nego što imamo vlastitih stanica. Štoviše, crijeva jednog čovjeka dom su za više od 500 vrsta bakterija.

  S obzirom da živimo u ovako bliskoj simbiozi s bakterijama, može se reći da one imaju značajan utjecaj na organizam. Ovisno koje bakterije prevladavaju, korisne ili štetne, takav će biti i njihov utjecaj na naše zdravlje. Prevlast štetnih bakterija dovest će do neravnoteže organizma, odnosno bolesti. Ono što je nužno u tom slučaju, ili barem u prevenciji istog, je nadoknaditi dobre bakterije.

  omni1

  Iz tog razloga je 1991. godine u Grazu, Austriji, magistra Anita Frauwallner osnovala Institut AllergoSan, koji je zahvaljujući suradnji s priznatim znanstvenicima iz područja medicine, farmacije i biokemije, postao vodeći centar kompetencije za istraživanje mikrobioma.

  Od tada Institut AllergoSan, koji se bavi razvojem proizvoda izrađenih od prirodnih tvari kao što su probiotičke bakterije, biljni ekstrakti i minerali, ne prestaje s istraživanjima iz područja mikrobioma, s jasnim ciljem - učiniti život ljudima boljim.

  Kao rezultat ovih istraživanja nastao je brand sinbiotika OMNi-BiOTiC®, koji je danas probiotički brand broj 1 u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj te četvrti na svijetu. Impresivan je broj od preko 120 provedenih i više od 40 znanstvenih studija u tijeku, koji su pokazatelj klinički i znanstveno dokazane kvalitete i vjerodostojnosti ovog branda, koje svakodnevno prepoznaju milijuni korisnika u preko 40 zemalja diljem svijeta.

  Na hrvatskom tržištu brand je prisutan od 2020. godine, s asortimanom od čak 13 sinbiotika za razne namjene: podrška crijevima i jetri, pomoć pri podnošenju stresa, zaštita imuniteta, poboljšanje metaboličkih funkcija, tijekom trudnoće i dojenja, primjerenih za bebe od prvog dana života sve do najkasnije životne dobi.

  omni44

  S ciljem dodatnog predstavljanja i što boljeg povezivanja s postojećim, ali i budućim korisnicima, kao i edukacije šire javnosti na temu ljudskog mikrobioma, u organizaciji tvrtke AllergoSan Hrvatska, 31. ožujka 2023. u hotelu Sheraton, održana je konferencija za medije na kojoj su javnosti predstavljeni Institut AllergoSan i brand OMNi-BiOTiC®.

  Konferencija je prethodila Prvom međunarodnom simpoziju: „Probiotici u prevenciji i terapiji“, gdje su hrvatski i inozemni stručnjaci donijeli novitete iz područja istraživanja mikrobioma, a govorilo se o učincima probiotika kod kroničnih bolesti, kožnih tegoba, u ginekologiji i porodništvu, važnosti probiotika u starijoj životnoj dobi te kod upalnih bolesti crijeva i prekomjerne tjelesne težine.

  Medicina temeljena na prirodnim sastojcima sa znanstvenom podlogom

  OMNi-BiOTiC® predstavlja liniju sinbiotika za različite namjene, a svaki njen proizvod dokazan je kliničkim studijama provedenim u vodećim europskim bolničkim centrima. Osnivačica Instituta, mag. Anita Frauwallner, vodi cijelu priču od samih početaka, a njena glavna misija bila je i ostala – pružiti ljudima novi život jer zdravlje je osnova sreće. Pobornica medicine temeljene na prirodnim sastojcima, inzistira na znanosti i istraživanju kao podlozi razvoja OMNi-BiOTiC® proizvoda. Živim mikroorganizmima do optimalnog zdravlja, kolonizacijom crijeva „pravim“ bakterijama – čini idealnu osnovu za vitalan život.

  omni4

  Personalizacijom i individualizacijom do brojnih međunarodnih priznanja

  Inspirirani pozitivnim učincima, milijuni korisnika diljem svijeta, ali i stručna javnost, prepoznali su kvalitetu ovih sinbiotika (sadrže dobre bakterije i njihovu hranu). NutraIngredients USA proglasio je OMNi-BiOTiC® STRESS „Probiotikom godine 2021.“, a samo godinu poslije i OMNi-BiOTiC® HETOX ušao je u finale ovog prestižnog natjecanja.

  Studija koja potvrđuje poboljšanu funkciju jetre čak i u stadiju ciroze uz konzumaciju sinbiotika OMNi-BiOTiC® HETOX, nagrađena je međunarodnom nagradom „Nicholas Hall Award“ kao najbolja studija iz područja hepatologije na „American liver week“, 2015. godine.

  Ujedno, studija s OMNi-BiOTiC® FLORA plus+ nagrađena je nagradom „Robert G. Edwards Award“ kao najbolja publikacija 2021. godine, za in vitro oplodnju. Dodatno, studija koja uključuje probiotičku terapiju antibioticima asocirane dijareje s OMNi-BiOTiC® 10 AAD, koja je objavljena u međunarodno priznatom „American Journal of Gastroenterology“, proglašena je jednom od najboljih studija s probioticima od strane Svjetske gastroenterološke organizacije.

  Uz već spomenute sinbiotike, najveće priznanje stekao je i OMNi-BiOTiC® 6, prvi višesojni sinbiotik na svijetu te OMNi-BiOTiC® PANDA, zahvaljujući kliničkim studijama provedenim u renomiranim europskim bolničkim centrima te provjerenim pozitivnim iskustvima korisnika diljem svijeta kroz zadnjih 30 godina.

   omni2

  Iva Krnjak, voditeljica marketinga Instituta AllergoSan

  omni3