KIDS.corner // top formule za zaštitu DJEČJE kože na suncu

  Kad je riječ o klincima, tu smo super-pažljivi. I ako sebe zaboravimo namazati, njih sigurno nećemo. Na njih samo najbolje, naročito kad je o zaštiti riječ, stoga donosimo najpopularnije kreme za zaštitu nježne dječje kože.

   

   Anthelios DP Wet Skin Lotion SPF 50 250mL cr
  M&Co. / prshots

   

  Kožu trebate dobro namazati odgovarajućom kremom za zaštitu i posebno obratiti pozornost na osjetljiva područja, kao što su uši, nos i usne. Uz to, potrebno je ograničiti boravak djece na suncu. Za najintenzivnijeg zračenja (od 10 do 16 sati), dijete treba biti u hladu ( osobito mlađe od 3 godine ), no kako i tu dolazi do apsorpcije sunčevih zraka, i tada ga treba namazati odgovarajućom zaštitnom kremom. Dodatna zaštita u vidu kape, majice i sunčanih naočala svakako je poželjna, a bebe i malu djecu uopće nije preporučljivo izlagati suncu. Vrlo je važno osigurati djetetu dovoljno tekućine, najbolje vode, kako biste spriječili dehidraciju – istaknula je magistra Andrea Koščec iz Farmacije.

   

   Anthelios DP Wet Skin Lotion SPF 50 250mL cr
  LRP Anthelios XL Dermo-Pediatrics Gel-losion za mokru kožu SPF50+ Wet skin za djecu

  Optimalna SPF 50+ zaštita pojačana protiv UVA zraka (stroža od Europskih preporuka za proizvode za zaštitu od sunca) zahvaljujući patentiranom sustavu filtra Mexoplex u kombinaciji s La Roche-Posay termalnom vodom smirujućih i antioksidacijskih svojstava. Cijena: 176 kn, ljekarne.

   

  Anthelios DP Wet Skin Lotion SPF 50 250mL cr

  Olival Sun Kids Sprej za sunčanje SPF 30
  Dječji sprej za sunčanje intenzivno štiti  osjetljivu dječju kožu lica i tijela od cijelog spektra UV-A i UV-B zraka. Zaštita se temelji na kombinaciji  mineralnih i kemijskih filtera  obogaćenih maslinovim uljem, kakao maslacem i aloe verom. Ne sadrži parabene, mirise, mineralna ulja i boje pa je hipoalergena i za najosjetljiviju dječju kožu. Cijena: 82,69 kn

   

  Anthelios DP Wet Skin Lotion SPF 50 250mL cr

  Uriage Bariesun dječji sprej SPF 50+
  Lagana tekstura s visokim faktorom i njegujućim sastojcima obogaćena je Uriage termalnom vodom te hidratizira i štiti nježnu dječju kožu. Cijena: 160 kn, ljekarne.

   

  Najnovija istraživanja pokazuju da opekline od sunca u djetinjstvu mogu udvostručiti rizik od raka kože. Stoga, redovito nanošenje kreme za sunčanje posebno prilagođene njihovim potrebama od ključne je važnosti za zaštitu i zdravlje dječje kože.

  lait solaire 100ml tube cr


   
  Mustela Sun mlijeko za zaštitu od sunca SPF50+
  Novi organsko-mineralni sustav zaštite od sunca osigurava vrlo visoku zaštitu od UVB (SPF 50+) i UVA širokog spektra te je prilagođen osjetljivoj koži beba i djece. Zahvaljujući patentiranom kompleksu baziranom na avokadu s antioksidativnim svojstvima vitamina B, osiguravapoboljšanu zaštitu stanica kako bi se očuvao prirodni sustav obrane kože i spriječila oštećenja stanica. Zahvaljujući ulju avokada osnažuje kožnu barijeru i reducira dehidraciju. Cijena: 100 ml, 198,25 kn, ljekarne.

   

  Anthelios DP Wet Skin Lotion SPF 50 250mL cr

  Avène Sun dječje mlijeko SPF 50+
  Dječje mlijeko za zaštitu od sunca SPF 50+ namijenjena zdravoj ali osjetljivoj dječjoj koži i osigurava kvalitetnu zaštitu od sunca, hipoalergenost, nekomedogenost i vrlo veliku vodootpornost (vrlo vodootporan - ova oznaka garantira duže zadržavanje na koži unatoč kupanju i znojenju). Bez parabena. Bez parfema. Cijena: 139 kn, ljekarne.

   

  Anthelios DP Wet Skin Lotion SPF 50 250mL cr

  Eucerin Losion za zaštitu od sunca za djecu, SPF 50+, 150 ml
  Pogodan za djecu stariju od 1 godine, čak i na atopičnoj koži. Klinički dokazana iznimno fotostabilna UVA/UVB zaštita (u skladu s EU normama i COLIPA metodom) s TINOSORB S, licochalconom A i gliciretičnom kiselinom, štiti od sunčevih opeklina. Uz staničnu i DNA zaštitu smanjuje rizik od dugoročnog oštećenja kože uslijed djelovanja UV zraka. Lako se nanosi, iznimno je vodootporan. Bez mirisa, boja i parabena, ne sadrži PEG emulgatore. Cijena: 141 kn, ljekarne.

   

   Anthelios DP Wet Skin Lotion SPF 50 250mL cr
  River Island