L'ERBOLARIO mirisna zima // galske ruže, kardamom, grejp i vanilija. Tu su i recepti – za rolice i tortu inspirirane esencijama novih parfemskih formula

    Talijanski brend L'Erbolario predstavio je neki dan u zagrebačkom Drugom programu dvije nove mirisne linije stvorene u čast galskoj ruži i šumskim bobicama.

    Matej Čepl 8

    Gurmanska poslastica L’ERBOLARIO BERRIES, linija je koja vodi u šetnju mirisnim putevima sočnih bobica, mirisnih latica i aromatičnih šuma.

    Marija Nikšić Ormarija LErbolario 5

    Ženstvena L’ERBOLARIO PURPLE ROSE linija sadrži cvjetni miris s tisuću latica crvene ruže, đurđice i irisa, uz neodoljivi dodatak citrusnih nota mandarine.

    L’ERBOLARIO PURPLE ROSE

    Svaki proizvod iz linije Purple Rose formuliran je tako da ostavlja miris nove ženstvenosti i tajanstvenosti ruže na koži.

    Marija Nikšić Ormarija LErbolario 6

    U liniji se mogu pronaći: Parfem cvjetnog mirisa s tisuću latica crvene ruže, đurđice i irisa, uz neodoljivi dodatak citrusnih nota mandarine.

    Marija Nikšić Ormarija LErbolario 3

    Pjenušavi gel s ekstraktom i cvjetnom vodicom galske ruže svojim tonizirajućim i hidratantnim djelovanjem ostavlja kožu mekom i nježno mirisnom.

    Matej Čepl 2

    Krema za tijelo je pravi parfumirani izazov i ostavlja nježan cvjetno-citrusni miris na vašoj koži. Nježne je teksture, sadrži i kombinaciju omekšavajućih i hranjivih maslaca kakaa i karite maslac, te zobeno ulje, organsko suncokretovo ulje i vitamin E iz soje.

    Marija Nikšić Ormarija LErbolario 9

    Parfumirani sapun s aktivnim biljnim sastojcima poput ekstrakta i destilirane vode galske ruže učinkovito čisti kožu i pritom je ne isušuje.

    Marija Nikšić Ormarija LErbolario 4

    Balzam za ruke s ekstraktom i destiliranom vodom galske ruže uz dodatak karite maslaca, bademovog ulja i voska brine se za vaše ruke, nudeći im hidrataciju, zaštitu i svilenkastu mekoću.

    Marija Nikšić Ormarija LErbolario 11

    L’ERBOLARIO BERRIES

    Iz ovih biljnih elemenata linije Berries, koji su u biti jednostavni, ali bogati korisnim svojstvima, dobivaju se fini ekstrakti, hidrolizati i destilirana voda koji obnavljaju kožu.

    Matej Čepl 1

    Citrusno - cvjetni-drvenasti parfem probudit će vaša osjetila u eksploziji mirisa dragocjenih drva omotan notama grejpa, naranče i crvenog papra.

    Gel za tuširanje sadrži zeleni, drvenasti miris te osvaja tonizirajućim i hidratizirajućim učinkom ekstrakata bobica i cvjetova gloga, ekstrakta šipka i cvijeta naranče uz dodatak proteina cedrovine i ekstrakt sandalovine.

    Marija Nikšić Ormarija LErbolario 8

    Krema za tijelo je bogata emulzija s tonizirajućim i hranjivim djelovanjem ekstrakata bobica i cvjetova gloga, ekstraktom proteina šipka i cvijeta naranče, uljem sjemenki naranče i kokosovim uljem kozmetički je tretman za kožu koji se zbog teksture brzo upija.

    Matej Čepl 9

    Sapun s neodoljivo zelenim i svježim mirisom te aktivnim biljnim sastojcima poput ekstrakata bobica i cvjetova gloga, ekstrakta proteina šipka i cvijeta naranče, nježno čisti kožu i pritom je ne isušuje.

    Marija Nikšić Ormarija LErbolario 1

    Krema za ruke s ekstraktom bobica i cvjetova gloga, pri svakom nanošenju ostavlja vaše ruke mekim i nahranjenim, s nevjerojatnim učinkom svile.

    Marija Nikšić Ormarija LErbolario 2

    Formule mirisa poslužila su poznatim food blogerima Mateji Krvarić @uvijekgladna i Mili Butorcu @Hungry Mile u rekreiranju deserata Purple Rose Torte i Berries rolica.

    Uvijek Gladna i Hungry Mile

    L’Erbolario Berries rolice by Hungry Mile
    Sastojci:
    Tijesto:
    600 g glatkog brašna
    100 g šećera
    1 burbon vanilin šećer
    1 vrećica suhog kvasca
    1 žličica soli
    korica naranče
    125 g maslaca
    200 ml mlakog mlijeka
    2 jaja

    Nadjev:
    100 g brusnica
    100 g grožđica
    4 filter vrećice Franck aronija čaja
    3 dcl vode
    100 g šećera
    2 žlice cimeta
    100 g maslaca (sobne temperature)

    Postupak:
    1. U zdjelicu stavite kvasac, žličicu šećera, žličicu brašna i malo toplog mlijeka, dobro promiješajte te ostavite na toplom da se kvasac diže.
    2. U duboku zdjelu prosijte ostatak brašna. Dodajte šećer, vanilin šećer, sol, koricu naranče i sjeckani maslac pa rukama utrljajte maslac dok ne dobijete pjeskastu smjesu. Dodajte uzdigli kvasac, razmućena jaja i ostatak mlakog mlijeka pa umijesite glatko i podatno tijesto.
    3. Od tijesta oblikujte kuglu, stavite ju u zdjelu, pokrijte krpom i pustite da se diže na toplom 60 - 90 minuta, ili dok ne udvostruči volumen.
    4. Dok se tijesto diže pripremite nadjev. U manjem lončiću zavrijte vodu, dodajte vrećice čaja i držite ih oko 10 minuta. Vrećice ocijedite pa u čaj potopite brusnice i grožđice. U zdjelici pomiješajte šećer i cimet, te dodajte sjeckani maslac, ako nije mekan - pričekajte, sve sastojke ravnomjerno povežite u smjesu nalik na pastu.
    5. Uzdiglo tijesto uz dodatak brašna razvaljajte u kvadrat. Tijesto premažite pastom od maslaca, ravnomjerno rasporedite namočene bobice i zarolajte.
    6. Roladu narežite na šnite debljine dva prsta. Poslažite ih u protvan koji ste premazali maslacem i posuli žlicom brašna i šećera. Pustite rolice da se dižu još 20 minuta, a u međuvremenu zagrijte pećnicu.
    7. Rolice prvo pecite 10 minuta na 200 stupnjeva, onda još 10 minuta na 180 stupnjeva.

    Dodatak: tople rolice prelijte šećernim sirupom, ostatku čaja u kojem su se namakale bobice dodajte 50 g šećera i ukuhajte dok ne postane lagano sirupast, poslužite mlake. Ili ih samo pospite sa šećerom u prahu.

     Berries Rolice by Hungry Mile


    L’Erbolario Purple Rose torta by Uvijek Gladna
    Biskvit:
    200g maslaca
    180g šećera
    4 jaja
    1/2 korice limuna i sok limuna
    1/2 korice naranče i soka
    1 korica mandarine
    2 zlice ružine vodice
    150g brašna
    1 prašak za pecivo
    Pola žličice kardamoma
    100g mljevenih badema
    100g mljevenih neslanih pistacija
    4 žlice mlijeka

    Miksajte mekani maslac i šećer, dodati korice citrusa i ružinu vodicu, dodati jaja jedno po jednu, izmedu miksati. Dodati sok voća i suhe sastojke, a na kraju mlijeko.
    Kalup 20cm premazati maslacem, peći 40ak min ili u dva kalupa 25min.

    Krema:
    100g bijele čokolade
    100g maslaca od badema
    Pola mahune vanilije
    Korica naranče, mandarine i sok jedne mandarine
    1 žlica ružine vodice
    250g mascarponea
    250 slatkog vrhnja

    Sve miksati i premazati hladan biskvit, ukrasiti ružama i pistacijama

     Matej Čepl 4

    Foto: Marija Nikšić / Ormarija