Dr. Nicholas Perricone – dermatolog, nutricionist, izumitelj, znanstvenik i filantrop je 1997. utemeljio brend na trodijelnom programu koji pomaže u ublažavanju upalnih procesa u stanicama te u borbi protiv uzročnika tih procesa za zdravo tijelo i lijepu kožu: protuupalna prehrana, ciljani dodaci prehrani i topikalni nutrijenti bogati antioksidansima.
Od tada je Perricone MD postao svjetski lider u njezi kože utemeljenoj na znanstvenim istraživanjima i inovacijama. Linija Perricone MD obuhvaća visokoučinkovite topikalne preparate (proizvode koji se nanose izravno na kožu), nutraceutike (dodatke prehrani koji su uz svoju nutritivnu vrijednost istodobno učinkoviti u njezi kože) te kozmeceutike.
Učinkoviti topikalni tretmani iz linije Perricone MD pomažu u borbi protiv uzročnika starenja i pružaju nevjerojatne rezultate za prekrasnu mladenačku kožu, što u kombinaciji s dodacima prehrani znači optimalnu njegu. Jedinstvena linija nutraceutika Perricone MD djeluje na staničnoj razini i sadrži nutrijente bogate antioksidansima koji pomažu u očuvanju zdravlja i ljepote iznutra i izvana te ublažavaju oštećenja kože.
Godine 2015. tvrtka Perricone MD plasirala je liniju „No Make-Up Make-up“, koja predstavlja novu kategoriju dekorativne kozmetike. Ova dekorativna linija za njegu kože ima najviši zaštitni faktor od štetnih sunčevih zraka što uvelike pomaže u borbi protiv uobičajenih znakova starenja i gubitka mladenačkog tena.
Jedno od najuzbudljivijih područja nutritivne dermatologije je primjena hrane i nutrijenata u prevenciji fotostarenja te u sklopu anti-aging programa. Rane studije ukazale su kako određene skupine namirnica poput ribe, povrća i biljnih ulja (posebice ekstra djevičanskog maslinovog ulja) djeluju protektivno u nastanku bora, a povećan unos mesa, mliječnih proizvoda i šećera povećava nastanak bora.
Brojna istraživanja koja su uslijedila ukazala su na antioksidacijska djelovanja raznih biljnih pigmenata koji se primjenjuju u anti-aging medicini. To su su crveni pigmenti antocijani iz bobičastog voća, zeleni pigment klorofil iz zelenog povrća, žuti pigment kurkumin iz kurkume, skupina narančastih i crvenih pigmenata karotenoida iz raznovrsnog voća, povrća i algi te fikocijanin iz alge Spirulina.
Jedan od prvih autora koji je popularizirao ovo područje prije približno 15 godina bio je američki dermatolog Nicholas Perricone objavivši tri knjige u kojima je obradio problematiku lijepe, zdrave i mlade kože putem programa prehrane i posebne njege. Posvetio je svoj profesionalni vijek dermatologiji, a posebno ga je zaintrigirala veza prehrane i zdravlja kože te primjena nutrijenata u terapiji i prevenciji učestalih nesavršenosti kože.