Pharmacy to go! / Sigurno uživanje na suncu

  Čim krenu ti divni sunčani dani, poželimo sjesti na terasu i upijati divnu toplinu, no prije toga treba se zaštititi: o tome kako se osigurati i pripremiti za vruće doba godine, koje toliko priželjkujemo, porazgovarali smo s Andreom Koščec, magistrom iz Farmacije u zagrebačkoj Ilici 11. Definirala nam je najčešće probleme nezaštićene kože pri boravku na suncu, ali i upozorila na klasične "zamke" poput solarija, te ujedno istaknula važnost astaxanthina - novija su istraživanja pokazala da je taj antioksidans iznimno snažan i produktivan.

  Farmacia - moja ljekarna

   

  ph to go sunce open


  Osim toga - napravili smo vam i mali vodič. U ovoj temi možete saznati kojim se proizvodima njegovati ako na primjer želite jako, ali zdravo potamniti, što vam treba za porculanski ten, te koje preparate koristiti ako pak idete na vikend na more, što znači da ćete se možda malo i "pržiti". Ujedno, skrećemo pažnju na nešto što se zove - alergija na sunce.

  Što je alergija na sunce?
  Kod 90% svih alergija zbog djelovanja sunca riječ je o polimorfnoj dermatozi (PMD). Najčešće su odgovorne UVA zrake koje stvaraju reaktivne veze kisika (slobodnih radikala) u koži. Taj oksidativni stres pridonosi stvaranju štetne imunološke reakcije, a time i stvaranju neugodnih tvorbi mjehurića. Polimorfna dermatoza je jedna od fotodermatoza (90 % svih slučajeva). Broj pogođenih osoba iznosi otprilike 10–20% ukupnog stanovništva, pri čemu su to uglavnom žene. Simptomi se javljaju u proljeće, odnosno ljeto, nakon prvih intenzivnih izlaganja suncu; najčešće nekoliko sati do nekoliko dana nakon izlaganja suncu. Simptomi su prištići koji svrbe, maleni mjehurići, ali i veće eflorescencije. Potiče oksidativni stres u stanicama kože, a uzrokuju ga slobodni radikali, potaknuti UV zrakama. Kod 80% zahvaćenih osoba, samo UVA zračenje potiče pojavu PSD, kod 12% osoba UVB zračenje i kod 8% i UVA i UVB zračenje uzrokuje pojavu PSD. Najčešća fotodermatoza u Zapadnoj Europi i SAD-u (prevencija 20-40%).

   

  Kako se hrane sportaši i oni koji žele poraditi na fizičkoj kondiciji? @ Pharmacy to go! Prehrana sportaša.

   

  ph to go sunce svi faktori

  Mallorca-akne
  Mallorca-akne su reakcija kože na određene sadržajne tvari u kozmetici ili u proizvodima za zaštitu od sunca, primjerice na emulgatore. Vanjska obilježja sliče onima polimorfne dermatoze.

  Pravilno mazanje krema
  Zaštita će na koži biti SPF 50+ ako se nanese 2 mg/ cm2 kreme za zaštitu od sunca s tim faktorom a to se osigurava ispravnim doziranjem. Dužina jednog prsta dovoljna je za zonu lica djeteta, a dužina od dva prsta za npr. jednu ruku. Kremu nanijeti prije izlaganja suncu. Ponoviti nanošenje svaka 2 sata i nakon kupanja, bez obzira na stupanj zaštite koji osigurava.

   

  Promjene raspoloženja postale su vaša svakodnevica? Pharmacy to go! zna odgovor kako si možete olakšati probleme

   

  ph to go sunce tridesetke

   

  Solarij - fotostarenje kože
  Potamnjela koža, bez obzira kojim načinom ste preplanuli, ima zaštitni faktor 3-4. Ako ste svijetle puti, razina zaštite još je manja: dakle, kvarcanjem prije godišnjeg odmora nećete postati imuni na štetno UV zračenje. Ne postoji siguran niti zdrav način tamnjenja, a intenzitet UV zraka u solariju može biti i do 15 puta veći od vrelog podnevnog sunca kojem se zasigurno ne biste bezbrižno izlagali. Stariji modeli solarija zastarjele tehnologije su koristili isključivo UVA zrake kako bi potakli proizvodnju melanocita tj. tamnjenje kože, a UVA zračenje prodire dublje u kožu i uzrokuje značajna oštećenja DNK strukture kože. Noviji modeli koriste i UVA i UVB zračenje, koje je opet mnogo koncentriranije nego sunčevo zračenje od kojeg nas barem donekle štite ozonski omotač i oblaci. Bez obzira na to je li riječ o suncu ili solariju, izlaganje ultraljubičastom zračenju nedvojbeno uzrokuje prijevremeno, tzv. fotostarenje kože. Struktura kolagena i elastičnih vlakana slabi, dolazi do gubitka gipkosti i sposobnosti vezivanja vlage a kapilare i bore postaju mnogo vidljivije.

   

  Roditeljstvo je divna stvar - saznajte sve o zdravlju djeteta od prvog dana života - Pharmacy to go baby! Klik

   ph to go sunce twinlab


  Astaxanthin
  Prirodni astaxanthin dobiven iz algi snažan je antioksidans. Rastući broj istraživanja pokazuje njegovu antioksidativnu snagu, koja prelazi čak i onu do sada poznatih vitamina C, vitamina E, beta-karotena i drugih karotenoida. Svojim djelovanjem štiti od slobodnih radikala koji nastaju kod oksidativnih aktivnosti. Istraživanja su pokazala da prirodni astaxanthin ima i do 550 puta veću antioksidativnu aktivnost vitamina E i 10 puta veću antioksidativnu aktivnost od beta karotena. Štiti kožu od sunčanih opeklina, fotodermatoza, alergija na sunce, bora i staračkih pjega. Snažno sudjeluje u zaštiti oka od mrene, promjena na retini (mrežnici) i staračke degeneracije žute pjege te štiti očni živac. Od dodatnih djelovanja posebno se izdvajaju zaštita živaca i zglobova kod sportaša te artroza. Astaxanthin osnažuje imunitet jer povećava imuno odgovor čak i kod malih doza antigena, kad organizam inače ne reagira. Povećava i broj stanica koje izlučuju antitijela i prema nekim ispitivanjima  pokazuje snažno protutumorsko djelovanje. Preporučuje se kao osnovna antioksidativna formula tijekom cijele godine, a posebno u periodu pojačanog izlaganja suncu.

   

  Sve o masnoj kosi i seboroičnom dermatitisu možete saznati u još jednoj Pharmacy to go! temi

   

  ph to go sunce kapsule

   

  Koža osjetljiva na sunce
  Ovaj tip kože za sunce se mora pripremiti oralnim preparatima tipa Betaten, Astaxantin i Sunlove minimalno mjesec dana prije intenzivnog izlaganja suncu.  Kreme faktor 50+ (linije Avene, LRP, Eucerin), mehanička zaštita i kontrolirani izlazak na sunce za ovaj tip kože su obavezni.

  Bavite se sportovima na otvorenom? Za vas su linije La Roche-Posay i Eucerin čije se teksture na tijelu zadržavaju čak i kod fizičkih aktivnosti.
  Preporuka: Eucerin transparentni sprej - nova transparentna, 100% nemasna tekstura sa posebnim tekućim UV filterima trenutno se upija bez bijelih ljepljivih ostataka, čak ni na dlakavijim dijelovima tijela. Za kožu sklonu alergijama na sunce.

    *   bez konzervansa i emulgatora,
    *   ekstra vodootporni, sadrže 5% glicerina, s ugodnim mirisom,
    *   brzo se upijaju, izvrsno se razmazuju,
    *   ne začepljuju pore,
    *   ne ostavljaju ljepljiv osjećaj na koži, rukama i tijelu,
    *   za kožu sklonu aknama,
    *   otporni na znojenje,
    *   posebno pogodni za dlakave dijelove tijela, te za tjeme koje je najviše
  izloženo UV zrakama,
    *   podnošljivost na koži dokazana je kliničkim istraživanjima kod kože sklone
  aknama
  Prvi transparentni sprejevi za sunčanje sa visokom UVA/UVB Eucerin trodimenzionalnom zaštitom s prirodnim licochalconom A te garantiranim nemasnim
  osjećajem na koži. Klinički potvrđeno na pacijentima s masnom kožom i s aknama sklonoj koži.

   

   Koža muškaraca također treba pravilnu njegu - sve o tome možete pročitati u Pharmacy to go! Njega muške kože

   

  ph to go sunce djeca 2

   

  Bebe i djeca
  Zaštita djece od štetna sunčeva zračenja zasigurno je jedna od važnijih briga svih roditelja, već s početkom proljeća kad nas sunce počinje grijati. S dolaskom jačih sunčanih dana, koji posljednjih godina počinju već u svibnju i traju sve do kolovoza i rujna, imaju dodatnu brigu jer je sunce tada itekako opasno, posebice za djecu. Sunčevo zračenje može na nježnoj i tankoj bebinoj i dječjoj koži ostaviti itekako štetne posljedice, stoga pravilnoj zaštiti dječje kože valja posvetiti najveću pozornost. Za zaštitu nježne dječje kože koriste se preparati s najvišim stupnjem zaštite od sunca. Kožu trebate dobro namazati odgovarajućom kremom za zaštitu i posebno obratiti pozornost na osjetljiva područja, kao što su uši, nos i usne. Uz to, potrebno je ograničiti boravak djece na suncu. Za najintenzivnijeg zračenja (od 10 do 16 sati), dijete treba biti u hladu ( osobito mlađe od 3 godine ), no kako i tu dolazi do apsorpcije sunčevih zraka, i tada ga treba namazati odgovarajućom zaštitnom kremom. Dodatna zaštita u vidu kape, majice i sunčanih naočala svakako je poželjna, a bebe i malu djecu uopće nije preporučljivo izlagati suncu. Vrlo je važno osigurati djetetu dovoljno tekućine, najbolje vode, kako biste spriječili dehidraciju.

   

  Muče vas suha koža i atopijski dermatitis? Otkrijte rješenje u zanimljivoj Pharmacy to go! temi. Klik!

   

  ph to go sunce mustela

   

  Mustela sun - mineralna krema za vrlo visoku zaštitu od sunca SPF 50+, posebno je prilagođena netolerantnoj koži (reaktivna i hiperosjetljiva koža sklona atopiji, alergijama, itd...), za lice i tijelo. Pruža zaštitu na dvije razine: 1. površinska zaštita: štiti od UVB SPF 50+ i UVA (cinkove soli i vitamin E), 2. dubinska zaštita: štiti stanice od oštećenja (fitosteroli soje i aloe vera). Za osjetljivu i krhku kožu, ugodne fluidne teksture, hidratizira, vidljiva je nakon nanošenja i otporna na vodu i znoj. Kožu štite 100% mineralni filteri (titanijev dioksid i cinkov oksid), cinkove soli, aloe vera, fitosteroli soje i vitamin E. Prije izlaganja suncu obilno nanesite odgovarajuću zaštitu, te je obnavljajte svaka 2 sata i nakon svakog kupanja. Nedovoljna količina smanjuje razinu zaštite.

  Mustela sun - mineralna krema za osjetljiva područja s vrlo visokom zaštitom SPF 50+, 15ml. Namijenjena je zaštiti osjetljive dječje kože. Vrlo visoka zaštita za osjetljiva i izložena područja (nos, usne, obrazi...), posebice beba i djece s osjetljivom kožom (osjetljivost na sunce, kemijske filtere, atopijski dermatitis...). Vodootporna i fotostabilna hipoalergena formula. Lako se nanosi i ne ostavlja mrlje na odjeći. Novi sustav fotozaštite prirodnog porijekla i visoke tolerancije, u potpunosti je prilagođen bebama i djeci. Tu su titanij dioksid s Ecocert certifikatom te kombinacija patentiranih aktivnih sastojaka prirodnog porijekla dobivenih iz avokada i vitamina E za zaštitu stanica.

   

  Potrebna vam je detoksikacija organizma? Sve o tome saznajte u temi Pharmacy to go! / Detox je važan. Klik!

   

  ph to go sunce pedesetke1

   

  Imate li akne? Za vas je idealna linija La Roche-Posay Anthelios AC La Roche-Posay. Linija je namijenjena njezi masne kože, sklone nepravilnostima i osjetljive na sunce, te za normalno izlaganje sunčevu zračenju. Ima visoku, fotostabilnu UVA/UVB zaštitu širokog spektra. Sadrži SPF 30 i zaštitu koja je pojačana protiv UVA-zraka (stroža od europske preporuke), zahvaljujući patentiranom sustavu filtera Mexoplex u kombinaciji s termalnom vodom La Roche-Posay koja ima umirujuće i antioksidacijsko djelovanje. U novoj, još izraženije minimalističkoj, dermatološki ispitanoj formuli: bez mirisa, bez parabena, ispitano na nikal (razine nikla zajamčeno su niže od granice za alergijsku reakciju koja se javlja kod osjetljivih osoba), nekomedogeno. Dvostruko djelovanje protiv sjaja:
  1/ Trenutno djelovanje u apsorpciji sebuma zahvaljujući perlitu.
  2/ Djelovanje u regulaciji sebuma zahvaljujući cink glukonatu.
  Tekuća, nemasna, vodootporna i neprimjetna tekstura.
                                      
  Pekmezi za tijelo? Formula za super brzo tamnjenje.
  L'erbolario mast - gel s mrkvom, orahom i aloe verom za super brzo tamnjenje. Proizvod nema zaštitne faktore, a namijenjen je ljudima tamnije kože koji žele vrlo tamnu boje kože.

   

  Jelovnik po mjeri ne mora biti samo želja, obratite se Pharmacy to go stručnjacima koji će vam složiti "custom made" menu. Klik!

   

  ph to go sunce skincode

   

  Kako zadržati super bijeli porculanski ten?
  Mnoge žene koje su shvatile da im od sezonskog tamnjenja ostaju na kraju ljeta samo depigmentacije, žele se zaštititi u potpunosti, te osigurati besprijekoran, bijeli ten tijekom cijele godine. Upravo u te svrhe, dostupne su nam kreme za posvjetljivanje tena - nudi ih kozmetička kuća Skincode.
  Skincode Cool white essence / Esencija za osvježavanje i posvjetljivanje - 30 ml
  Izuzetno osvježavajuća esencija koja u trenutku posvjetljava, hidratizira i umiruje kožu. U trenutku koža postaje matirana i prirodno sjajna uz istodobni osjećaj
  hlađenja i svježine.
  Skincode UV-protective whitening cream SPF 12 / Krema za izbjeljivanje sa ZF 12 – 50 ml
  Izuzetna krema u trenutku izbjeljuje i hidratizira kožu, štiti od štetnih utjecaja UV zraka i slobodnih radikala te istodobno učinkovito djeluje na prerano starenje.
  Ten postaje ujednačen, a koža poprima prirodni, zdravi sjaj.
  Skincode Lightening eye contour cream / Posvjetljujuća krema za područje oko očiju – 15 ml
  Izuzetna krema za posvjetljivanje područja oko očiju postupno izbjeljuje tamne podočnjake i hiperpigmentacije, pružajući vitalan izgled kože. Krema potiče
  hidrataciju dok vitalizirajući sastojci hrane i učvršćuju kožu vidljivo smanjujući bore i fine dehidracijske linije.  Želite ojačati imunitet? Ne gubite vrijeme, već saznajte sve o tome u Pharmacy to go! temi. Kako osnažiti organizam? Klik!

   

  ph to go sunce lierac

   

  Anti-age zaštita na suncu                 
  Lierac Sunific osigurava zaštitu kože od sunca, prekrasan ten, ali i anti-aging djelovanje zahvaljujući patentiranom sustavu s tri zaštitna filtera nove generacije i Glycofilmom koji dodatno štiti kožu te biljnim ekstraktima koji sprečavaju i umanjuju vidljivost bora, elastoze i tamnih mrlja, štite DNA i potiču tamnjenje kože.
  Lierac Sunific SPF 30 krema za zaštitu kože lica i dekoltea od sunca utječe na brže tamnjenje.    
  Mlijeko za zaštitu kože tijela od sunca djeluje protiv bora i tamnih mrlja, uzrokuje brže tamnjenje, intenzivnu hidrataciju i meku kožu, s efektom učvršćivanja. Lagane teksture i sa sjajnim česticama, lako se nanosi, ne ostavlja bijeli trag te ima ugodan miris (bergamota i jasmina, lubenice, sandalovine i kokosovog mlijeka). Pogodno za sve tipove kože.
  Glavni sastojci
  Patentirana UVA/UVB zaštita, ekstrakti nonija i volovoda za anti-age djelovanje (protiv bora, elastoze i tamnih mrlja), poboljšani kompleks za zaštitu stanica (protiv slobodnih radikala i za zaštitu DNA - cvijet frangipanija i vitamin E), sastojci za aktivaciju tena (ekstrakt cvijeta frangipanija i peptid koji potiče pigmentaciju) te trio za hidrataciju i brže tamnjenje kože (ulje biljke annatto, maslac marelice i botanički glicerin). Ne sadrži oktokrilen, ni benzofenon 3.
  Lierac Sunific SPF 50 krema za zaštitu kože lica i područja dekoltea od sunca
  Krema za zaštitu kože lica i dekoltea od sunca s anti-age djelovanjem protiv bora i tamnih mrlja, za intenzivnu hidrataciju i meku kožu s efektom učvršćivanja. Lako se nanosi i ne ostavlja bijeli trag te ima ugodan miris (bergamota i jasmina, lubenice, sandalovine i kokosovog mlijeka). Pogodno za sve tipove kože, a posebno je prikladna za osobe s osjetljivom kožom, vrlo svijetle puti. Glavni sastojci su isti kao i u kremi sa SPF 30.         
     


  Imate li problema s probavom, informirajte se u još jednoj zanimljivoj Pharmacy to go! temi. Klik!

   

  ph to go sunce murad

   

  Murad Sun                 
  Muradov Essential-C Sun Balm Broad Spectrum SPF 35 | PA+++ pruža snažnu zaštitu od UVA zraka (zrake koje potiču starenje kože) i UVB zraka (zrake koje stvaraju opekline). Osim što štiti kožu od UV zračenja, sadrži snažne antioksidanse koji hidratiziraju i sprječavaju preuranjeno starenje kože.
  Oil-Free Sunblock SPF 30 (50 ml): nemasna krema s narom za svakodnevnu zaštitu od sunca za lice sa patentiranim sistemom za obnovu kože, izgrađuje kolagen i štiti kožu zaštitnim faktorom.

   Pro-age - kako živjeti u skladu sa svojom kožom? Zna tema Pharmacy to go! / Pro-aging kao način života

   

  ph to go sunce almagea

   

  Almagea sunlove skin - dodatak prehrani koji sadrži inovativnu formulaciju ulja sjemenki boreča i argana te ulja ploda uljane palme prirodno bogatih vitaminom E, kao i dodatne količine vitamina E i esencijalne masne kiseline te lutein, koenzim Q10 i selen. Ovaj dodatak prehrani posebno je prilagođen potrebama odraslih osoba koje žele pripremiti kožu za izlaganje suncu te je zaštititi od štetnog sunčevog utjecaja. Almagea SUNLOVE SKIN+ ima sinergijski učinak aktivnih tvari koje štite kožu od štetnih utjecaja sunčevih zraka i priprema kožu za odgovorno izlaganje suncu. Vitamin E i selen doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa te tako pružaju zaštitu od štetnog zračenja i ujedno hrane kožu iznutra.
  Almagea SUNLOVE SKIN+ nova je generacija dodataka prehrani. Licaps kapsula sadrži visokokvalitetno ulje boreča koje se dobiva iz sjemenki biljke Borago officinalis te sadrži gama-linolensku kiselinu, masnu kiselinu iz skupine omega-6 masnih kiselina; hladno prešano ulje sjemenki ploda argana i ulje ploda uljane palme karakteristično po bogatom sadržaju različitih prirodnih oblika vitamina E; karotenoide - astaksantin iz najboljeg prirodnog izvora te aktivne tvari, mikroalge Haematococcus pluvialis te lutein iz  cvijeta kadifice. Dodatak vitamina E, koenzima Q10 i selena, mikronutrijenata koje ljudsko tijelo ne može sintetizirati već ih je potrebno unositi hranom ili dodacima prehrani, bitan je doprinos u zaštiti kože. Uporaba: Jedna kapsula dnevno s dosta tekućine uz obrok. Preporučuje se uzimati pripravak najmanje deset tjedana prije izlaganja suncu kao priprema te za vrijeme i nakon izlaganja suncu za očuvanje preplanulog tena.

  PHARMACY TO GO @ FACEBOOK

  ph to go sunce sve7

  Nakon sunčanja - hidratacija i obnavljanje
  Lierac Sunific osvježavajući balzam za lice i tijelo - balzam je koji umiruje, obnavlja i trenutačno hidratizira kožu. Pogodan je za sve tipove kože, a može se koristiti i za lice i za tijelo. Lagane je i osvježavajuće teksture, nježne plave boje i s mirisom jasmina. Sadrži ekstrakt kore Mimose tenuiflore, bogate bioflavonoidima s antioksidativnim djelovanjem, cinkom i bakrom s protuupalnim djelovanjem - obnavlja epidermis i potiče zacjeljivanje oštećenih ili opečenih područja. Hidratantni i obnavljajući trio (5%): ulje kokosa koje omekšava, hidratizira i osvježava, ulje nevena koje umiruje, hidratizira i omekšava, te botanički glicerin s omekšavajućim i emolientnim svojstvima.
  LRP Posthelios topivi gel - 10 %-ni udio sastojaka koji kožu pune lipidima i umiruju je. Bez parabena.
  Vichy CS - balzam za umirenje sunčanih opeklina - idealno za muškarce i žene s kožom osjetljivom na sunce.

   

  ph to go sunce neoviderm

   

  Neoviderm krema za opekline - glavni sastojci kreme su betaglukan, hijaluronska kiselina i alginat. Svaki svojim pojedinačnim djelovanjem utječe na poboljšanje stanja kože. Betaglukan (Plerasan™ 5%) - aktivira i regenerira obrambene procese kože.
  Hijaluronska kiselina - stvara zaštitni sloj, djeluje obnavljajuće i hidratizira. Sastavni je dio naše kože koja ju sama proizvodi putem stanica vezivnog tkiva donjeg sloja. Upravo je hijaluronska kiselina zaslužna što koža djece sadrži čak 65% vode. Starenjem dolazi do smanjivanja količine hijaluronske kiseline, a to onda dovodi do nastanka suhe kože i bora. U vezivnom tkivu kože hijaluronska kiselina djeluje kao molekularna spužva - veže vodu, proteine i mukopolisaharide povećavajući volumen i puni kožu od unutra prema van. Ubrzava zacjeljivanje rana i oštećenja kože, povećava njenu elastičnost i čvrstoću te vraća vlagu.
  Alginat 0,7% - održava kožu vlažnom i hidratiziranom, održava postojanu temperaturu i upija eventualne eksudate. Alginat ima izrazito antibakterijsko djelovanje, učvršćuje kožu, bogat je oligomineralima i vitaminima B i C. Doprinosi površinskom učinku zaglađivanja i povećanja elastičnosti kože.

  Murad Youth Builder - 120 tbl - dijetetski proizvod s vitaminima, antioksidansima i glukozaminima. Vitamini A, B3, B6, C i E jačaju imunitet. Esencijalne masne kiseline zadržavaju vodu unutar stanica, hidratiziraju kožu i vraćaju joj elasticitet. Aminokiseline izgrađuju kolagen. Sadrži soju i školjke pa osobama koje su alergične na ove sastojke nije preporučljivo uzimanje ovog pripravka.

   

  ph to go sunce pedesetke dvije

   

  Tonirane kreme
  Klorane BB Sun
  Krema za zaštitu od sunca SPF 50+ s ekstraktom nevena namijenjena je zdravoj ali osjetljivoj dječjoj koži i osigurava kvalitetnu zaštitu od sunca, hipoalergenost i vodootpornost te pruža dugotrajnu zaštitu od cijelog spektra ultraljubičastih zraka, kratkih i dugih UVA i UVB zraka. Nakon nanošenja koža je meka i blago miriše. Bez oktokrilena, bez parabena, alkohola, eteričnih ulja, bojila i ftalata.

  Bioderma Photoderm Max tonirana krema 50+
  Photoderm Max tonirana krema s učinkom na ujednačavanje boje i sjaj preplanulog tena, predstavlja inovaciju u području zaštite kože od štetnog sunčevog zračenja, koja se temelji na konceptu stanične BIOprotekcije i kombinaciji filtera koji učinkovito štite od UVA i UVB zraka. Photoderm MAX BIO sadrži prirodne molekule koje stimuliraju aktivnu obranu stanicu uz očuvanje imunološkog sustava kože i zaštitu stanične DNA od promjena u strukturi, koje nastaju kao posljedica UV zračenja. Najveći zaštitni faktor SPF 50+ i visok UVA indeks 38 osiguravaju maksimalnu zaštitu kože od štetnih UV zraka, a prirodni pigmenti ujednačavaju boju tena.

  Eucerin tonirana krema za lice za zaštitu od sunca SPF50+, 50ml
  Vrlo visoka UVA/UVB zaštita SPF 50+. Lagano tonirana krema s teksturom bez ulja. Pruža ujednačen prirodno preplanuli ten.

  Vichy Capital Soleil obojena krema za lice SPF 50+
  Njena mirisna i bogata tekstura obogaćena hijaluronskom kiselinom omogućuje lako
  nanošenje bez ostavljanja bijelih tragova i masnog filma na koži.

   

   

  ph to go sunce euc

   

  Eucerin sun
  ● UVA/UVB filteri najvišeg standarda (Tinosorb® S), jedinstvena biološka zaštita s licochalconom A i gluko-glicerolom,
  ● nove lagane teksture koje su ugodne na koži i prikladne tipu kože (ekstra lagani losioni i losioni za suhu kožu) .
  Licochalcon A:    
  Prirodni sastojak iz korijena biljke Glycyrrhiza inflata.
  Ova biljka antioksidativno svojstvo licochalcona A koristi za zaštitu svojih stanica od intenzivnog UV zračenja.
  ● Učinkovito tretira stanja kože kao što su rosacea i atopijski dermatitis.

  Posljednja znanstvena istraživanja dokazuju da licochalcon A:
  ● Prodire u vidljivu epidermu gdje se aktivira i štiti keratinocite od oksidativnog stresa te dubinski ojačava kožu.
  ● Dokazano štiti stanice kože od slobodnih radikala nastalih zračenjem sunca.
  ● Nakon procjene velikog broja aktivnih sastojaka, Eucerin® odjel za istraživanje kože identificirao je gluko-glicerol (poboljšani derivat glicerola) koji proizvode plavo-zelene alge.
  Gluko-glicerol (poboljšani derivat glicerola) je izniman jer potiče nastanak novih akvaporina, što poboljšava prijenos vlažnosti od stanice do stanice i rezultira optimalnom distribucijom vlažnosti čak i u dubljim epidermalnim slojevima kože. Rezultat: koža je odmah meka, podatna i osvježena te takva ostaje dulje vrijeme.

   

  ph to go sunce vichy 1

   

  Vichy Capital Soleil
  Izvorne stanice za tijelo predstavljaju neobnovljiv izvor zdravih stanica. Brinu se za neprestano obnavljanje kože i sprečavaju nastanak bolesti. UV-zrake mogu uništiti izvorne stanice i koža tako gubi mogućnost obnavljanja te počinje stariti.  

  Izvorne stanice štiti Vichyjeva inovacija DHC
  DHC je antioksidans širokog spektra kojeg koriste samo Laboratoriji Vichy i jamči cjelokupnu zaštitu stanica od agresija UV-zraka sve do središta stanica epidermisa koje su srž kože. Vichy je prvi dokazao da DHC djeluje na jedistven način sve do bazalnog sloja epidermisa gdje se nalaze izvorne stanice.
  Inovacija MEXORYL SX-XL štiti staničnu DNK
  MEXORYL SX-XL su filtri koje su patentirali istraživački laboratoriji. Štite staničnu DNK u srcu epidermisa koja je odraz genetskog kapitala kože.

   

  ph to go sunce vichy2

   

  Linija Capital Soleil sadrži proizvode prilagođene njezi svih vrsta kože (dječje, odrasle, masne i suhe). Jedinstvenu formulu Capital Soleil sačinjavaju:
  ● Sustav filtra s aktivnim sastojkom Mexoryl SX-XL: Djeluje protiv UVB-zraka na površini kože i UVB-zraka dublje u koži te sprečava hiperpigmentaciju.
  ● Mineralni kompleks: Izvorni prirodni antioksidans iz termalne vode Vichy. Ekskluzivni mineralni kompleks u proizvodima Capital Soleil za zaštitu osjetljive kože od sunca jamči dodatnu zaštitu.

  Proizvodi su bez parabena, hipoalergeni su i sadrže ljekovitu termalnu vodu Vichy. Ispitani su pod dermatološkim nadzorom i primjereni i najosjetljivijoj koži.

   

  ph to go sunce LRP

   


  LRP Anthelios
  Linija za osjetljivu kožu sklonu netoleranciji na sunce, poznatijoj kao alergija na sunce, izloženu iznimno visokom intenzitetu sunčeve svjetlosti koja pruža prevenciju pigmentacijskih mrlja izazvanih suncem (trudnoća, fotosenzitizacija…). Vrlo visoka, široka, fotostabilna UVA/UVB zaštita. Optimalna zaštita od SPF 50+ s poboljšanom zaštitom od UVA zraka (više od europske preporuke) zahvaljujući patentiranom sustavu Mexoplex u kombinaciji s izvorskom vodom La Roche-Posay koja ima umirujuće i antioksidacijsko djelovanje. U novoj minimalističkoj, dermatološki testiranoj formuli: bez mirisa, bez parabena, s blažim kemijskim filtrima, testirano na nikal (zajamčene razine nikla niže od praga alergijskih reakcija kod osjetljivih ispitanika), nekomedogena. Tekuće je, nemasne, neprimjetne teksture. Pogodan za normalnu i mješovitu kožu vodootporan.
  LRP Anthelios ulje - proizvod za osjetljivu kožu i kožu sklonu netoleranciji na sunce, poznatoj kao alergija na sunce. Optimalna zaštita od SPF 50+ s poboljšanom zaštitom od UVA zraka (višom od europske preporuke) zahvaljujući patentiranom filtrirnom sustavu Mexoplex u kombinaciji s termalnom vodom La Roche-Posay koja ima umirujuće i antioksidacijsko djelovanje.

   

  ph to go sunce bioderma

   

  Bioderma Photoderm
  Photoderm AR krema predstavlja inovaciju u zaštiti kože od štetnog sunčevog zračenja. Temelji se na konceptu Celularne bioprotekcije i kombinaciji 4 zaštitna filtera, koji učinkovito štite kožu od UVA i UVB zraka. Krema sadrži patentiranu kombinaciju sastojaka pod nazivom Rosactiv koji pospješuje prokrvljenost kože, osobito kod crvenila i preosjetljivosti na promjenu temperature, vjetar i vremenske uvjete. Prirodni pigmenti dobro pokrivaju vidljive nedostatke i nepravilnosti na koži, ujednačavaju boju tena i osiguravaju prirodnu nijansu svježeg izgleda kože. Krema se koristi za zaštitu kože lica preosjetljive na izlaganje sunčevim zrakama. Prikladna je i kao podloga za šminku, ne ostavlja bijele tragove i ne zatvara pore.

  Djelovanje i aktivni sastojci
  ● štiti od UVA i UVB zračenja (Parsol, DBM, Tinosorb M)
  ● učinkovito štiti od širenja i slabljenja krvnih žila te pojave privremenog ili trajnog crvenila (Rosactiv)
  ● djeluje protuupalno i umirujuće (enoksolon)
  ● potiče obrambenu sposobnost stanica kože i štiti vitalne stanične strukture i DNK od oštećenja koja izaziva UV zračenje (kompleks Celularne BIOprotekcije)
  ● ujednačava boju tena (prirodni pigmenti)

  Photoderm SPOT krema predstavlja inovaciju u zaštiti kože od štetnog sunčevog zračenja. Proizvod je prikladan za kožu s pjegama, ožiljcima, oštećenjima te posebno za kožu nakon tretmana laserom, jer smanjuje neravnomjerne pigmentacije koje nastaju kao posljedica izlaganja suncu. Krema se koristi za zaštitu kože lica preosjetljive na izlaganje sunčevim zrakama. Prikladna je kao podloga za šminku, ne ostavlja bijele tragove i ne zatvara pore.

   

  ph to go sunce avene


  Avene sun
  U Avéne dermatološkim laboratorijima otkrivena je jedinstvena kombinacija zaštitnog faktora kemijskog podrijetla (TINOSORB-M* i TINOSORB-S*)  i patentiranog MPI mineralnog zaštitnog faktora. Kombinacija je nazvana MPI-SORB. Svi proizvodi za zaštitu od sunca Avene sadrže i PRE-TOKOFERIL, jedini fotostabilni prekusor vitamina E, koji dodatno štiti od utjecaja slobodnih radikala. Kako bi vam pružili više sigurnosti i jasnoće Avene dermatološki laboratoriji prihvatilli su novu europsku klasifikaciju ograničavanja oznake za visinu faktora zaštite po kojoj je najveća oznaka za faktor zaštite oznaka 50+.

  Primjer
  "Bijela linija" proizvoda za zaštitu od sunca Avene sadrži samo MPI (mineralni zaštitni faktor) i PRE-TOKOFERIL, što ove proizvode čini sigurnim i prikladnim za
  zaštitu vrlo osjetljive i alergijama sklone kože. Linija nudi kremu za zaštitu lica SPF 50 i kompaktni puder SPF 50.