SKIN_info // Douglas ima mini beauty vodič: Od čišćenja do pilinga i tonera

  Sve počinje od čišćenja lica - ljeto zahtijeva blage proizvode koji će ukloniti prekomjernu masnoću s lica te ujedno zaštititi kožnu barijeru.

  6hh

  Njega kože ljeti zahtijeva lakše i nemasne proizvode koji odgovaraju toplim danima. Lagani serum pomoći će u održavanju vanjskog sloja kože nahranjenim i učiniti kožu glatkom bez osjećaja težine na licu – predlaže Douglas.

  4gg

  Ljeti je toner neophodan kako bi se spriječilo nakupljanje masnoća u porama. Kako t-zona lica ima najveću koncentraciju žlijezda lojnica, taj dio lica u ljetnim mjesecima često sjaji i izgleda ljepljivo.

  Ljeto vizual 2

  Piling je ključ glatke kože ljeti, kako lica, tako i tijela. Kako ne biste previše iritirali kožu, dovoljno je raditi piling 1-2 puta tjedno i vrlo brzo ćete primijetiti zdrav i blistav izgled kože.

  Pritom birajte pilinge s nježnim i učinkovitim sastojcima koji će osloboditi kožu mrtvih stanica i pružiti joj intenzivnu hidrataciju.

  Ljeto vizual 1

  Slana voda i klor jako isušuju kožu i mogu povećati oštećenja od sunca, stoga je važno rashladiti tijelo i koristiti gelove za tuširanje koji neće isušiti kožu.

  Hidratantne kreme pružit će koži tijela prijeko potrebnu hidrataciju, a naročito su važne nakon pretjeranog izlaganja suncu kada mogu umiriti iritacije, ublažiti crvenilo i tetošiti kožu njegujućim sastojcima.

  7uu