SKIN_info // razina KOLAGENA u koži je ključna – obnovite je uz novu formulu s koenzimom Q10

  Kod osjetljive zrele kože dolazi do deficita energije u stanicama kože i, kao rezultat toga, one postaju manje sposobne za regulaciju vlažnosti, obnavljanje i zaštitu. Do ovog procesa može doći kada je ugrožen zaštitni sloj kože i kada se njegovo stanje pogoršava prirodnim opadanjem razina tvari poput hijaluronske kiseline i koenzima Q10. Hijaluronska kiselina zaslužna je za hidraciju slojeva kože, dok koenzim Q10 stanicama kože vraća energiju i poboljšava njihovu regenerativnu funkciju – javlja Eucerin.

  mood dnevna

  Za osjetljivu kožu lica, koenzim Q10 se ističe kao poseban aktivni sastojak zbog dvojne sposobnosti vraćanja energije stanicama, pružajući istovremeno izvanrednu antioksidativnu zaštitu kože. Štoviše, ta je tvar već prirodno prisutna u koži. U stanicama kože, prisutnost koenzima Q10 pomaže pretvoriti hranjive tvari u energiju, obnavljajući na taj način regenerativni potencijal stanica kako bi one učinkovitije funkcionirale.

  Što je koža starija, to se razine koenzima Q10 prirodno smanjuju, dovodeći do manjka energije u stanicama te one postaju manje sposobne za vlastitu prirodnu regeneraciju i zaštitu. S vremenom koža gubi čvrstoću, sjaj i elastičnost i postaje sve više sklona finim linijama i borama.

  Osim vidljivih znakova preuranjenog starenja, poput finih linija i bora osobe s osjetljivom zrelom kožom mogu doživjeti i povećani stupanj suhoće kože, crvenilo, grubu teksturu površine kože i neugodan osjećaj Imajući na umu ovaj specifični problem, dermokozmetički brand Eucerin razvio je Q10 ACTIVE liniju njege koja predstavlja klinički dokazano i učinkovito rješenje za njegu i jačanje osjetljive zrele kože protiv višestrukih znakova preuranjenog starenja.

   ECN Q10 vodoravni2 min cr