SKIN_info // rutina njege stopala u 6 koraka

  Zadebljanje kože je dio normalne zaštite kože od trljanja, pritiska i drugih vrsta lokalne iritacije. Vanjski sloj kože, epiderma, reagira nakupljanjem i formira zadebljanja. Ovo područje zadebljane kože naziva se callus, a najčešće pogađa pete. Ovo stanje može se pogoršati i u konačnici koža može puknuti. Tada callus postaje problem jer ograničava kretanje i uzrokuje bolove. Tanka je granica između kozmetičkog problema i prepreke koja se može pojaviti čim koža na petama ispuca.

   PR web vizuali 1 cr

  Kontinuirana i redovita njega, kao i omekšanje pogođenog područja uz pomoć proizvoda s aktivnim sastojcima poput ureje, pomoći će pri sprječavanju nastanka zadebljane kože i uklanjanju ovog stanja tijekom vremena.

  PR web vizuali 3 3 cr

  Važno – rutina njege stopala

  Za održavanje stopala zdravima i njegovanima, potrebno je razmišljati i o ostalim čimbenicima koji se mogu uklopiti u rutinu njege stopala:
  1. Redovito uklanjanje zadebljanja, zatim njegovanje područja hidratantnom kremom.
  2. Kupka za stopala koja omekšava zadebljanu kožu pa je lakše odstraniti višak. Nakon kupke, namazati stopala hidratantnom kremom da se spriječi isušivanje kože.
  3. Koristiti masku za stopala prije odlaska u krevet - nanijeti bogati sloj hidratantne kreme za stopala, obući čarape od prirodnih tkanina i pustiti da se krema upije preko noći.
  4. Izbjegavati neudobnu obuću jer ona može prouzročiti niz problema - od boli u nogama do oštećenja živaca u stopalu i žuljeva.
  5. Hodati bosi - to je idealna vježba za stopala. Tako se jačaju mišići, tetive i zglobovi te se ujedno i masiraju stopala.
  6. Sport i vježbanje – idealni su jer jačaju mišiće i tetive te pokretljivost noge i potiču ergonomske pokrete.

   PR web vizuali 4PR web vizuali 5PR web vizuali 7