SKIN_UPgrade // zašto koristiti MASLINOVO ULJE u BEAUTY ritualima?

  Suha koža, ekcemi i slične neželjene reakcije često su znak da je vrijeme za pojačanjemaslinovo je zakon u svijetu kulinarstva, no vrijeme je da se podsjetimo na niz drugih prednosti! Od malena, od rođenja i djetinjstva, preko teen dana do srednje dobi i zrelosti... ovo je ulje uvijek korisno, naročito ako je domaće, lokalno, djevičansko.

  oliveoil 1


  1. Njegujmo nokte, kožu, kosu, možemo ga nanositi čisto, napraviti pakung za kosu, ubaciti ga u masku za lice, namazati čitavo tijelo – nakon kupanja je idealno! Kad je koža još topla, a pore otvorene, predlažemo trackanje maslinovim jer ostavlja mekan trag, koža će biti hidratizirana dugotrajno!

  2. Maslinovo ulje sadrži masne kiseline. Oleinska kiselina je dominantna, linolne je manje. Skvalen služi kao hvatač štetnih radikala, ubrzava prodor u kožu, a ulja bogata skvalenom nezamjenjiva su u njezi kose. Fenolski spojevi imaju protuupalni učinak, štite DNA od oštećivanja i lipide od oksidacije.

  oliveoil 1


  3. Šampon Klorane s ekstraktom masline obnavlja ravnotežu vlasišta i jača kosu oslabljenu tijekom vremena. Kosa vidljivo izgleda gušće, vraćena joj je vitalnost. Balzam s ekstraktom masline obnavlja ravnotežu vlasišta i jača kosu oslabljenu tijekom vremena što vraća vitalnost i teksturu.

  4. Jojobino + maslinovo ulje
  L'Erbolario sun krema za ubrzano tamnjenje, SPF 15, sadrži izvanredne biljne sastojke za ubrzano tamnjenje kože koji na površinu izvlače kožni pigment melanin i time potpuno prirodno potiču biološki sustav na pojačanu proizvodnju melanina. Jojobino i maslinovo ulje omekšavaju kožu te joj jamče gipkost i mekoću.

  oliveoil 1


  5. Palmino ulje + maslinovo ulje + aloe vera
  Lerbolario krema za zaštitu od sunca F50 sa zlatnim palminim uljem i četiri različita filtra čini kremu ugodne teksture laku za nanošenje. Svijetloj koži ili posebno osjetljivoj koži daje učinkovitu i sigurnu zaštitu. Formula je obogaćena trima dragocjenim sastojcima uljima palme, maslinovim uljem kako bi branila epidermis od fotostarenja i zajamčila zaštitu od utjecaja vjetra i soli te gelom aloe vere koji odlično smiruje i osvježava.

  6. Maslinovo ulje se koristi za opću njegu kože, pogotovo za suhu i mješovitu kožu te njegu kože beba i male djece.

  7. Maslinovo ulje stari je lijek za tjemenicu beba, a dodaje se i u kupke za najosjetljiviju kožu.