SKIP-CARE // korejski ritual od 10 formula doživio je mini REVOLUCIJU

  Korejski beauty običaji u posljednje se vrijeme mijenjaju – nova skip-care rutina postala je hit među curama koje žele pojednostaviti stvari i smanjiti broj proizvoda u jednom ritualu. No, kako znati što izbaciti?

  – Skip-care je metoda kojom ćete otkriti koji su vam proizvodi zapravo najpotrebniji te lakše prilagoditi njegu. Izabrat ćete umjesto toga nešto 2 u 1 – rekli su u korejskom brendu AmorePacific za Byrdie.

  Giuseppe Zanotti Spring Summer 2019 Campaign01
  Giuseppe Zanotti spring 2019

  Činjenica da je riječ o pojednostavljenom ritualu slaže se s trendovima minimiziranja formula koje stavljamo na lice, ali i customiziranja svakodnevne njege. Ako preskaču jedan korak, cure će pronaći formulu koja zamijenjuje upravo taj korak i radi odjednom dvije stvari... Na primjer – anti-age i hidratiziranje ili ujednačavanje lica i matiranje.

  Naravno da mi nemamo takve rituale, kod nas je 10 step njega uglavnom rijetkost, no korejski su nam beauty rituali itekako privlačni. Prvenstveno imaju genijalne formule koje se brinu o ujednačavanju lica, a to apsolutno želimo. Neki brendovi poput Jowaé, donose upravo korejski način njegovanja lica, no njegove su formule ipak višestruke, prilagođene našim običajima.

  Giuseppe Zanotti Spring Summer 2019 Campaign01


  Koreanke su se dosjetile načina kako smanjiti broj beauty proizvoda u jednom ritualu, koji su naučile od svojih mama i baka – na kozmetičkoj su dijeti! Cosmetics restriction diet za njih nije samo izbacivanje jednog od proizvoda, već je to ujedno mini revolucija u beauty sferi, jer ti rituali za njih imaju specifičnu vrijednost, dio su tradicije. Stvari se očito mijenjaju, no i dalje... njihove su formule apsolutno želimo!

   

   Giuseppe Zanotti Spring Summer 2019 Campaign01

  Giuseppe Zanotti spring 2019

  Giuseppe Zanotti Spring Summer 2019 Campaign01