SUN_info // L'ADRIA ima svoju prvu SUN kremu - fluid SPF50+, koji je ujedno primer

  Ovoga ljeta brend L'ADRIA proslavio je svoj treći rođendan, a tom prigodom izdali su i proizvod koji kupci priželjkuju doslovno od prvoga dana. Naime, upravo je UV zaštita za lice bila najčešći odgovor na svaki upit o proizvodima koji nedostaju u asortimanu - objavljeno je povodom predstavljanja.

  Riječ je o laganom fluidu blijedo narančaste boje, koji se savršeno nanosi na lice, točno dvjema linijama dužine prsta te daje ne samo UV, već i antioksidativnu zaštitu.

  23037 04 21 LADRIA SPF 2 2000px

  L’ADRIA SPF je nemastan i neljepljiv, ne ostavlja bijeli trag, ne čepi pore i daje baršunastu mat završnicu,koja djeluje lagano blurring – a samim time zamjenjuje i dobar blurring primer prije šminkanja. Naravno, proizvod je testiran u odnosu na različite podloge šminke i s njima se super slaže.

  No, što ovaj SPF čini toliko posebnim - tajnu djelovanja otkriva grupa prirodnih molekula koje zovemo karotenoidi. Široko su rasprostranjeni u živom svijetu, u biljkama, životinjama, rozim i crvenim algama, pa i u našoj koži, gdje obavljaju vrijednu funkciju zaštite od UV zračenja, neutralizirajući slobodne radikale.

  Karotenoidi su provitamini A, „dobre sestre“ retinola; ali dok retinol kao „veliki brat“ žari i pali, pa čini kožu osjetljivom na sunce, karotenoidi će raditi suprotno: umirivati i sprječavati oštećenja kože od sunca, smanjujući štetan učinak UV zračenja, a nemaju efekt UV filtara.

  23037 04 21 LADRIA SPF 1 2000px

  Njihova dodatni pogodnost jest da štite sebum od oksidacije, pa ovaj SPF pomaže spriječiti nastanak mitesera, čestog problema kože ljeti.

  Karotenoide iz crvenih i rozih algi, od kojih je najpoznatiji astaksantin, kombinirani su s OPC-om primorskog bora, vrlo snažnim hidrofilnim antioksidansom, koji također znatno smanjuje UV-inducirani stres na kožu. No ovaj SPF nudi i dubinsku hidraciju i zadržavanje vlage u koži – uz pomoć ektoina i morske lavande i uz dvije vrste hijaluronske kiseline, za površinsku i dubinsku hidrataciju.

  Za postizanje vrlovisoke razine zaštite širokog spektra djelovanja protiv UVA i UVB zračenja, korišteni su moderni, elegantni UV filtri najnovije generacije, koji se odlikuju odličnom fotostabilnosti i pouzdanosti zaštite.

  SPF ne sadrži etilni alkohol, octocrylene, octinoxate i oxybenzone, PEG i polisorbate, mineralna ulja, parfem i eterična ulja, čime je prikladan za sve, pa i osjetljive tipove kože.