- Posljednja inovacija, nadomjesna kozmetika, predstavlja rezultat 14-godišnjeg istraživanja utjecaja menopauze na kožu i brojnih kliničkih studija u kojima su provjeravali učinkovitost djelovanja nadomjesnog kompleksa na kožu u menopauzi - objavio je Vichy jučer na događanju u zagrebačkom Atelieru Meštrović.
- Radi se inovaciju u obliku nadomjesne kozmetike koja obnavlja mladenački izgled kože i djeluje na tri vidljive posljedice menopauze na koži: osjećaj gustoće, preoblikovane crte lica i blistavost tena. Nadomjesni kompleks Neovadiol predstavlja novu generaciju kozmetike koja, jedinstvenim i pažljivo odabranim aktivnim sastojcima u obliku kozmetičkog kompleksa, uz dva proizvoda u obliku napredne obnavljajuće dnevne njege i naprednog obnavljajućeg koncentrata, koži vraća mladenački sjaj – izjavila je Vesna Manestar, direktorica marketinga Vichy kozmetike.
I one koriste Vichy: Zvončica Vučković, Mare Milin, Tihana Harapin i Milana Vlaović
- Osim vanjskih čimbenika na stanje kože utječu i hormonalni pad u organizmu koji usporava i metaboličke procese i regeneraciju kože. Hormonalni ciklus je genski determiniran – objasnila je prim. dr. Sanja Gregurić, specijalist dermatovenerolog. - To znači da pad hormona počinje puno prije same menopauze, a osobito je nagao nakon nastupanja menopauze. Činjenica je pak, da životni stil može utjecati na ubrzavanje pada hormona, pa se i znakovi hormonalnog pada sve češće vide i u mlađim dobnim skupinama - češće kod žena. Hormoni nisu samo promotori mladosti (dakle odgovorni za ovulaciju, menstruaciju, stvaranje kolagena – obnova svih tkiva), već određuju i metaboličke procese u organizmu, najčešće ih usporavajući. Posljedice toga su usporavanje metabolizma i promjena rasporeda masnih naslaga, promjena boje i kvalitete kože, suha kosa i nokti, prorjeđivanje kose - .
prim.dr. Gregurić, Dario Scaglia i dr. Vranešić Bender
Nutricionistkinja dr. Vranešić Bender istaknula je kako pravilan odabir hrane može imati brojne pozitivne učinke na hormonsku ravnotežu i brojne druge segmente zdravlja žene u razdoblju menopauze. - To se poglavito odnosi na pravilan odabir masnoća te smanjenje unosa jednostavnih šećera i proizvoda životinjskog porijekla. Približno 2/3 prehrane treba potjecati iz biljnih, a 1/3 iz životinjskih izvora. Ipak, kada je riječ o istraživanjima koja nastoje rasvijetliti vezu prehrane i starenja, najviše znanstvenih dokaza ide u prilog teoriji o smanjenom unosu kalorija što može imati pozitivan učinak na više različitih vrsta tkiva koja zajedno utječu na produženje životnog vijeka - .