WELLNESS_home // 5 zimskih zakona za kožu (i kosu!) koja se NE ISUŠUJE

  Koža ovih dana više svrbi no inače - spas je u kremama s lipidima, odnosno formulama koje je čine otpornom na isušivanje. Iskoristit ćemo prednost ovih dana - zima je idealno doba da se kuhamo u kupaonici, otvorimo pore i uživamo u boljoj i kvalitetnijoj njezi. 

  18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr

  1. Birajte kreme koje su bogate lipidima i vitaminima, a izvrstan sastojak je i med koji se nalazi u brojnim kozmetičkim preparatima namijenjenima korištenju tijekom zime. Njega čitavog tijela ovih dana se ne preskače!

  18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr

  2. Većina žena tijekom hladnih dana primijeti da im je koža osjetljiva, no zapravo se radi o uobičajenim promjenama koje ona doživljava prilikom prilagodbe na niže temperature zraka. Zimski wellness uključuje i ulja za lice i tijelo koja se nanose na suhu i čistu kožu. Ta ulja su suha, tako da ih koža brzo upije i ne ostavlja masan, već ugodan i mekan osjećaj.

   

  18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr

  3.Također, na kožu tijekom zime utječu i promjene temperature okoline, pa kad često ulazimo u suhe i vruće prostore, zna nam se desiti da se koža sporije prilagođava, te usred toga znaju nastati nepravilnosti na koži. Zato svaku večer temeljito očistite lice, idealne su termalne vode, micelarne vode i mlijeka.

  18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr

  4. Ne piling prečesto! Piling skida gornji sloj pa koža može postati preosjetljiva na podražaje iz okoline. Pojačajte i korištenje krema za područje oko očiju, ono je najosjetljivije i često mu treba pomoć u vidu anti-age krema.  

  18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr

  5. Probajte kosu, naročito dugu, što bolje posušiti u ručniku, te nakon toga aplicirajte ili masku ili ulje za kosu koje će joj vratiti sjaj i mekoću. Naime, teško oštećena kosa nema budućnost, nju naprosto morate ošišati, možete je tek malo ulickati silikonima… Predlažemo kraćenje vrhova te korištenje maski i ulja barem jednom tjedno.

  18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr

  18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr

  18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr18 QUAD CompoPacks TRIXERA APLAT cr