Username *
Password *
Remember Me

Tijekom vikenda, točnije u subotu navečer, u zagrebačkoj Kući za ljude i umjetnost, prekrasnom prostoru Lauba, održana je dodjela nagrada Elle Style Awards prema kriterijima uredništva tog poznatog modnog časopisa koji ovih dana ujedno slavi i deset godina hrvatskog izdanja.  

nevena
Voditeljica Nevena Rendeli

Među gostima su se isticale dame u crnom, toj vječno prekrasnoj i inspirativnoj ne-boji: voditeljica Nevena Rendeli svoju je ponijela u stilu glamura (kaput potpisuje A'marie), nadopunila je seksi frizurom i dozom pariško plave, dok se glumica Petra Dugandžić pojavila u retro stilu dive iz 60-ih. Plesačica Larisa Lipovac otkrila je jedno rame, a Judita Franković malo više – njezina je kožna toaleta imala brdo perforacija.

Naime, Judita (te večeri i voditeljica!) odabrala je kreaciju s potpisom našeg avangardnog branda Roba. Bio je to, dakako, samo jedan od njezinih stylinga te večeri, jer je i ova dodjela nagrada, prvi put održana u Hrvatskoj, u znaku voditelja koji mijenjaju toalete, ali i pričaju viceve.

voditelji cr
Voditelji večeri Judita Franković i Filip Juričić 

Juditin su-voditelj, glumac Filip Juričić (u odijelu Ivice Klarića), pobrinuo se da se publika tu i tamo nasmije, i to grohotom, onako od srca, kako cijela večer ne bi prošla u čitanju nominiranih i zahvalama dobitnika.

Dodjele nagrada plodno su tlo za suhoparne minute u kojima eventualno pokoja suza može razbiti taj unaprijed definirani protokol, pa je odabir zabavnog Filipa bio i više nego pametan potez. Smijeh je zdrav, pa pretpostavljamo da je modna ekipa koja se u velikom broju u subotu sjatila u Laubu, dobila popriličnu dozu pozitivne energije.

Dobitnici Elle Style Awards 2012:
Najbolji mladi stilist: Doris Fatur (nomirani: Suzana Holtgrave, Ivana Pavić)
Najbolji dizajner accessoiresa: Dean D. (nominirani: Slaven Milić, Tomislav Zidar)
Najbolji umjetnik make up-a: Saša Joković (nominirani: Simona Antonović, Ana Rajić)
Najbolji stilist kose: Milena Maršić (nominirani: Mijo Majhen, Martin Posavec)
Najbolji mladi dizajner: Dioralop by Andreja Bistričić i Maja Merlić (nominirani: Matija Čop, Branka Šćepanović / Roba)
Najbolji celeberity stil: Judita Franković (nominirani: Jelena Popović Volarić, Mara Bratoš)
Najbolji model: Kristina Šalinović (nominirani: Tamara Pernar, Helena Šopar)
Najbolji modni fotograf: Mladen Šarić (nominirani: Bruna Kazinoti, Mare Milin)
Elle Nagrada za životno djelo: Katarina Balogh
Najbolji modni dizajner: Silvio Vujičić (nominirani: Link by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš, Teo Perić za Mak).

44
Petra Dugandžić

balogh
Dobitnica nagrade za životno djelo dizajnerica Katarina Balogh

DIORALOP
Nagrađene dizajnerice modnog dvojca Dioralop - Andreja Bistričić i Maja Merlić

silvio
Dobitnik nagrade za najboljeg dizajnera, Silvio Vujičić, ovu je priliku iskoristio kako bi odao počast kolegi Matiji Čopu (avangardan i iznimno talentirani mladi dizajner), naglasivši da je on uistinu poseban talent na našoj modnoj sceni. - Da mogu prepiliti ovu nagradu, ja bih polovicu dao Matiji Čopu - . Inače, Matija je bio nominiran u kategoriji najboljeg mladog dizajnera, no ta je nagrada, prema uredništvu hrvatskog Elle-a pripala dizajnericama kuće Dioralop.

lari
Plesačica i koreografkinja Larisa Lipovac

saric
Nagrađeni fotograf Mladen Šarić