Username *
Password *
Remember Me

Tko su oni? Tihana Harapin Zalepugin, Anita Dujić, Judita Franković, Mare Milin, Edvin Liverić i Miran Kurspahić. Upravo oni nosili su na sinoćnjem ekskluzivnom pre-shoppingu u zagrebačkom H&M-u na Cvjetnom trgu novu kolekciju Maison Martin Margiela. Pritom su prezentirali filozofiju rada dizajnera koji ne daje intervjue, vlastitu pojavu u medijima ne želi - on je Banksy svijeta mode. U njegovo ime pričaju kreacije koje ruše neka pravila koja su nam ustaljena, iako nepisana…

das cr

Godine nisu važne, spol nije važan, odjeća je umjetnička sfera dostupna apsolutno svima – ovo njegovo pravilo opravdava hrvatski „dream team“ koji je na izvrstan način predstavio kolekciju koja je zapravo paleta najboljih Margielinih kreacija kroz dvadeset godina rada.

On se igra veličinama odjeće, muško-ženskim krojevima, neobičnim detaljima, umjesto klasične drške, on na torbicu stavi – dugačku rukavicu… Začudni stilski momenti i zaokreti definiraju Margielovu formulu kreativnosti, on je umjetnik koji balansira između mode i avangarde, neprestano izaziva, pomiče kroj do nekih granica nosivosti, no i dalje uspijeva biti originalan i stilski itekako koristan.

Definitivno, ovo je najbolja H&M-ova suradnja do sada, modno najkvalitetnija, i to upravo radi činjenice da sada „masa“ može vidjeti što je dobar dizajn, kako se radi nešto kreativno, korisno za modni kolektiv, inspirativno i smisleno… U modnom svijetu ovakvi dizajneri uvijek su na strani avangarde, oni uvijek idu naprijed i radi takvih kreativnih umova moda širi svoja krila.