Modni autoriteti u žiriju nagrade Woolmark

  Victoria Beckham, Donatella Versace, Diane von Furstenberg, Franca Sozzani (Vogue Italia) i Tim Blanks (Style.com) na jučerašnjoj su ceremoniji dodjele nagrade Woolmark u Londonu (u sklopu tamošnjeg tjedna mode) najboljim proglasili kreativni vuneni rad mladog Belgijanca Christiana Wijnantsa.

  stoje
  Carla Sozzani (10 Corso Como), Donatella Versace, Victoria Beckham, Diane von Furstenberg i Franca Sozzani

  - Christian je osmislio novi, inventivni oblik vunenih komada koje je moguće lako nositi i proizvesti u velikoj količini kroz standardan industrijski proces, a koji opet figuri laskaju, čine je ženstvenom i modernom. Odjevni predmeti nisu krojeni, već pleteni u jednom komadu – istaknula je Franca Sozzani, glavna urednica talijanskog Voguea i urednica Voguea L'Uomo.

  pobjednik
  Dobitnik nagrade Christian Wijnants i njegov model

  Mladi dizajner našao se u finalu sa četvero mladih modnih imena iz cijeloga svijeta, te je prezentirao minimalističku kolekciju inspiriranu upravo klasičnim stilom vunenih komada koji su nosivi iz sezone u sezonu. Kao dobitniku Woolmark nagrade pripada mu 100 000 australskih dolara i mogućnost da se njegove kolekcije pojave u vodećim multibrand dućanima svijeta: Harvey Nichols – London, Bergdorf Goodman – New York, 10 Corso Como – Milano, Joyce – Kina, David Jones – Sydney i Eickhoff Königsallee – Njemačka.

  Foto: image.net

  natalietim
  Natalie Massenet, predsjednica British Fashion Council, dizajner Christian Wijnant i Tim Blanks

  curesjede
  Iako su očito uživale gledajući Christianovu šarenu kolekciju, dame su jučer bile u znaku elegantne crne

  pobjednikmodeli

  anjaarizona
  Pojavile su se i slavne manekenke Arizona Muse i Anja Rubik, no ovoga puta bile su u publici

  revija1revija3revija5revija6

  I još malo atmosfere iz backstagea...
  back1back2back3back4