Username *
Password *
Remember Me

Marko je prije 20 godina, u ranoj mladosti, napustio dom i otišao živjeti u New York, ponajprije zbog lošeg odnosa s ocem Petrom. Otac je konzervativan, hladan i strog pater familias, koji ima sasvim određene predodžbe i zahtjeve kad je riječ o načinu života kojim bi trebao živjeti njegov sin. Marko jednom godišnje posjećuje obitelj, no pritom se viđa samo s majkom, a s ocem tek onoliko koliko je apsolutno nužno. Prošlo je 20 godina i Marko se sada vraća kući: njegov je otac pretrpio težak moždani udar i završio u bolnici s krajnje lošim prognozama za oporavak. Dramatična situacija dovodi oca i sina u priliku da prvi put u životu doista provode vrijeme zajedno, ali i suočava sina s nemogućom situacijom: očevom molbom da mu pomogne umrijeti.

p

To je, ukratko, sadržaj novoga romana Merite Arslani, “Probudi me kad prođe”, kojeg je upravo objavila Naklada Ljevak. Promocija romana održana je sinoć u zagrebačkom kafiću Velvet, a knjigu su, uz autoricu, predstavili i Judita Franković i Zoran Ferić.

Merita Arslani rođena je 1974. godine u Zadru, a par godina je živjela i radila u Londonu, gdje je završila studij novinarstva na London School of Journalism. Po povratku iz Velike Britanije počinje raditi kao novinarka Slobodne Dalmacije, a potom na Gradskoj televiziji Zadar, gdje uređuje informativni program i pokreće emisiju o kulturi “Suglasja“. Prelaskom u Zagreb 2003. godine počinje raditi u Jutarnjem listu, gdje piše o različitim temama, radi intervjue i piše reportaže iz cijelog svijeta. Za svoj debitantski roman “Anđeli će samo zaspati” dobila je nagradu Kiklop za najbolje debitantsko djelo.

Tekst preuzet s najboljeknjige.