Username *
Password *
Remember Me

Odnedavno su kreacije Loredane a.k.a. Charlie i Tomislava Bahorića, njezinog sina koji radi muške kolekcije, prisutne u najvećem i najprestižnijem koncept store-u u Dubaiu, The cARTelu. Povodom te velike i značajne suradnje popričali smo s jednom od naših najboljih dizajnerica. - Suradnja s The cARTelom se dogodila sasvim slučajno... Vidjeli su moju web stranicu i oduševili se odjećom, kao i samim konceptom. Odmah su mi se javili, a ja sam pokušala cijelu stvar razvući do jeseni… - priča Loredana - . 

 

OPCharlie / Loredana Bahorić / ljeto 2013.

 

- No, kako su inzistirali da kolekciju dobiju čim prije, pobrinula sam se da tako i bude. Potpisala sam ugovor i to je to! Velika mi je čast jer se radi se o najvećem i najprestižnijem concept storeu u Dubaiui koji okuplja 30-tak avangardnih dizajnera, doslovno iz cijelog svijeta, i to pod pokroviteljstvom šeika koji je veliki ljubitelj umjetnosti i avangarde. Kako su oni na mojoj web stranici vidjeli da Tomi radi muške kolekcije, inzistirali su da pošaljemo i njegovu aktualnu kolekciju. Njegov Spirit by T.B. bit će posebno predstavljen u njihovom časopisu "Desert FISH" koji izlazi jednom mjesečno. U svakom slučaju, jako lijepa i zanimljiva priča, a što će biti dalje, vidjet ćemo – iskrena je poznata autorica.- Što se tiče posla u Hrvatskoj, sve je potpuno jasno, ja ne otkrivam zapravo ništa novo… Naime, potreban je užasno velik napor za minimalan rezultat. Svima koji su ostali samo na našem tržištu skidam kapu i odajem veliko poštovanje jer je iznimno teško - .

- Kad je riječ o prodaji odjeće na stranim tržištima, jako je važna kvalitetna izrada i sam način prezentiranja kolekcije. Primjerice, The cARTel je privukla moja web stranica, jer smo na njoj puno radili. Kod nas su dizajneri pored osnovne kolekcije primorani konstantno ubacivati nešto novo, a to je jako iscrpljujuće i naporno. Ipak, mislim da je najvažnije slušati svoj unutarnji glas, instinkt i ne odustajati od svojih snova – poručuje. - Za jesen još nemam konkretne planove, Tomi ih već ima, on vrijedno radi na zimskoj priči, no kod mene je drugačije... Moj kreativni proces traje i kad se kristalizira, onda ja krećem… No, prvo more i odmor! - .

 

3

Tomislav Bahorić / Spirit by T.B. / ljeto 2013. 2

51214

 

cc2