Username *
Password *
Remember Me

Anita Amirrezvani, iransko-američka spisateljica s adresom u San Franciscu, jučer je u Zagrebu u Profil Mozaik Megastoreu održala promociju svog novog romana, još jednog intrigantnog uratka Jednaka suncu. Tema: Iran, njihova kultura, fascinantni odnosi među ljudima. Autorica je majstorska pripovjedačica, a njezina bogata proza udahnjuje život u taj bogati, zamršeni svijet i njegove iznimno zanimljive likove - strastvene i hrabre muškarce i žene koji prihvaćaju svoju sudbinu ili se bore protiv nje, u makijavelističkoj igri onih koji žude za moći i koji ne prezaju ni pred čime da je dobiju. 

 

IMGP2299


Radnja romana:
Iran 1576. godine mjesto je raskoši i zasljepljujuće ljepote. Ali kad šah umre, ne imenovavši nasljednika, na dvoru zavlada kaos. Kraljevna Pari, šahova kći i miljenica, o unutrašnjim poslovima države zna više od gotovo svih, ali njezini pokušaji da nakon očeve iznenadne smrti uvede red izazivaju nezadovoljstvo i neposluh. Pari i njezin najbliži savjetnik Džavaher, eunuh koji se s jednakom lakoćom kreće po haremu i po svijetu izvan njegovih zidina, posjeduju nevjerojatnu tapiseriju tajni, koja eksplodira u borbu za prevlast epskih razmjera. 

 

IMGP2413Spisateljica Anita Amirrezvani


Legendarne žene – od Anne Boleyn do kraljice Elizabete I. ili Marije I., škotske kraljice – promijenile su tijek povijesti na engleskome dvoru. No dok se njih slavi i veliča, rijetki znaju za moćne i karizmatične žene iz islamskog svijeta. Djelomično utemeljena na životu kraljevne Parihan hanum, „Jednaka suncu“ napeta je priča o političkim intrigama koja baca više svjetla na jednu iznimnu ženu.
Razgovor s autoricom vodila je Nevena Rendeli, a ulomke iz knjige čitali su Vanda Winter i Miran Kurspahić. Nakon promocije nastavljeno je neformalno druženje s autoricom u Velvet cafeu. 

 

IMGP2343

 

IMGP2347

Vanda Winter i Miran Kurspahić

 

IMGP2360

 

IMGP2371

 

IMGP2384Miran Kurspahić, Anita Amirrezvani i Vanda Winter