Username *
Password *
Remember Me

Dok jedni dizajneri trče za trendovima, oni drugi, među kojima je i Tunižanin Azzedine Alaïa, definiraju modu na svoj način, stvarajući kreacije od posebne i unikatne vrijednosti. Modeli ovih drugih često završe u muzejima: nedavno je u pariškom muzeju Palais Galliera otvorena retrospektiva jednog od vrhunskih majstora tehnika kroja čiji je rad obilježio prošlo i ovo stoljeće (izložba je otvorena do 26. siječnja 2014.). U sklopu toga legendarni je fotograf Peter Lindbergh snimio fotografije na kojima divna Lindsey Wixson nosi kreacije ovog iznimnog autora.

 

4 cr

 

Danas su mu 74 godine, no ideje Azzedine Alaïe svježe su i bezvremenske kao na samim počecima njegovog kreativnog rada, polovicom prošlog stoljeća u ateljeu Christiana Diora, da bi se nakon toga preselio u radionicu Guy Larochea, a potom i Thierry Muglera. Nikada se nije hvalio svojim slavnim klijenticama, a mnoge od njih, poput Grete Garbo, dolazile su na njegova fittinge inkognito. Skroman i vjeran svom modnom putu, oduvijek je volio ono bitno: biti svjestan svoje slobode i raditi ono što želi, a ne pretvoriti se u proizvođača it-torbica, kako je jednom i sam istaknuo.

Njegova je baza Pariz, iako je početkom stoljeća kuća Prada bila vlasnica njegovog brenda, kojeg je uspješno otkupio 2007. godine. Tada se „preselio“ u tvrtku Richemont, no i dalje njegovo je ime sinonim za modnu slobodu koja ne poznaje sezone i pravila, te izlaže kad god poželi. Usprkos svemu tome, kao i nedostatku klasičih marketinških aktivnosti koje su danas dio svakog većeg brenda, kreacije Azzedine Alaïa i dalje su itekako poželjne u visokom društvu, posebice među onima koje vole posebnost i fantastične krojeve koji će ih pretvoriti u moderne kraljice.

 

1 cr2 cr3 cr5 cr6 cr7 cr9 cr11 cr12 cr13 cr22 cr23 cr26 cr

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location