Username *
Password *
Remember Me

Puno ime bilo mu je Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent. Bio je jedan od najutjecajnijih dizajnera prošlog stoljeća, a sada ćemo djelić njegova života imati priliku vidjeti u novom filmu "Yves Saint Laurent" koji izlazi početkom siječnja sljedeće godine. Igrao se siluetama, teksturama, ali i muškim elementima u ženskoj garderobi, pa mu možemo, među ostalom, zahvaliti i na prilagodbi smokinga za nježniji spol. Francuska drama, čiju režiju potpisuje Jalil Lespert, predstavlja dizajnerov život na početku karijere kad je upoznao svojeg budućeg ljubavnika i poslovnog partnera Pierrea Bergea, 1958-e godine.

 

yvesFoto: Jeanloup Sieff


Mladi glumac Pierre Niney glumi samog dizajnera, dok se u ulozi Pierrea našao Guillaume Gallienne. U filmu, kao i u životu, u Yvesovu je svijetu bila važna i njegova muza i bliska prijateljica Loulou de la Falaise, a nju je u filmu utjelovila Laura Smet. Među likovima se pojavljuje i Karl Lagerfeld kojeg glumi Nikolai Kinski. 

 

1954Prijatelju, prvi smo... Yves & Karl - 1954. godine. Upravo su pobjedili na International Wool Secretariat fashion competition, obojica prva mjesta u dvije kategorije...


Karl i Yves su zapravo od samih početaka na neki način bili rivali, iako su imali drugačije stilističke preferencije. Obojica su se istaknuli na modnom tržištu isti dan, i to na "International Wool Secretariat fashion competition", gdje je Yves osvojio prvo mjesto u kategoriji haljine, a Karl u kategoriji kaputa. Bila je to 1954. godina, YSL je imao 18, a Lagerfeld 21 godinu.

No, radnja filma smještena je nešto kasnije, u 1958-u godinu kad su obojica već fino zagrizli u kolač koji se zove modom i naveliko dokazali svoj talent i smisao za dobar stil. Ili kako je to YSL oduvijek tvrdio: moda je prolazna, stil je vječan.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location