Username *
Password *
Remember Me

Glumica Judita Franković, voditeljica Barbara Kolar, pjevačica Josipa Lisac, dizajnerica Leonarda Boban, glumica Mila Elegović, fotografkinja Mara Bratoš i brojni drugi posjetili su sinoć Muzej za umjetnost i obrt gdje je otvorena zanimljiva izložba Saše Šekoranje "Višeglasja". Radi se o samostalnoj autorskoj izložbi koja obuhvaća instalacije u omiljenom mediju izražavanja – cvijeću.

 

juditaJudita Franković

 

U svečano otvorenje izložbe uveli su nas ravnatelj muzeja Miroslav Gašparović, Vesna Ledić, pomoćnica ravnatelja, Arijana Koprčina, kustosica izložbe i Saša Šekoranja, a izložbu je otvorila Vesna Kusin, zamjenica gradonačelnika.

Iako je riječ o autoru koji svoj umjetnički izraz pronalazi u nizu medija, od temeljnog slikarstva i crteža do scenografija i postava izložbi, ovom prilikom Saša Šekoranja će se ograničiti na crteže i instalacije izvedene u prolaznom, organskom materijalu, izazovnom i ujedno neuobičajenom u suvremenoj umjetničkoj praksi. Izložba je posvećena slavljenju cvijeća, rad s biljem nadovezuje se na crteže i slike, čime nastaju upečatljive prostorne kompozicije inspirirane ljubavlju i bliskošću. No autorsko polazište leži i u ciklusu organskog, u razvoju, propadanju i prolaznosti bilja, iskazano stalnim vraćanjem motivima herbarija i staklenika kao trajnih tema.

Izložba je otvorena do 26. siječnja 2014.

 

Foto: Vedran Benović

 

barbara
Barbara Kolar

 

bobanzena
Saša Šekoranja i Leonarda Boban

 

branka
Branka Krstulović

 

josipa
Saša Šekoranja i Josipa Lisac

 

mara
Mara Bratoš

 

mila
Mila Elegović

 

izlozba1izlozba2izlozba3izlozba4izlozba7