Username *
Password *
Remember Me

Popularno zagrebačko okupljalište, dugovječni klub Kolding, sinoć je bio mjesto izvedbe drame Miroslava Krleže, "Gospoda Glembajevi", u adaptaciji Željka Senečića. Poznati redatelj, scenograf, pisac i slikar ponovno se vratio u teatar novim uprizorenjem najpoznatije Krležine drame koju je povodom 120. godišnjice Krležinog rođenja postavio u produkciji umjetničke organizacije Menorah.

 

ZarkoSavic Vesna Tominac Matacic Andrej Dojkic

Glavne uloge oca i sina Glembaja tumače Žarko Savić kao Ignjat i mladi Andrej Dojkić kao Leone. U predstavi također glumi i Vesna Tominac-Matačić u ulozi Barunice Castelli.


- Sama ideja za ovu predstavu proizašla je iz mojih razgovora s Miroslavom Krležom prije više od trideset godina, kada mi je jednom prilikom rekao da sama srž i osnova Glembajevih leži u svega tri lika i njihovim međusobnim odnosima - pojasnio je redatelj Željko Senečić svoju odluku da napravi predstavu sa samo tri glavna lika iz drame. Prostorije Koldinga idealna su scena za predstavu jer se ništa nije trebalo mijenjati, sve izgleda kao autentični salon u kući bogate obitelji Glembaj, gdje se oko biljarskog stola sukobljavaju jedina dva muška pripadnika slavne dinastije. Stolica koju Leone Glembaj koristi u predstavi je originalna stolca ”US Marshalls” koja je pripadala glumcu Kirku Douglasu, a režiser Željko Senečić je odlučio stolicu pokloniti ”Glembajevima”.

 

Vladimira Spindler Zeljko SenecicFotografkinja Vladimira Spindler i Željko Senečić


 
Ovakvom “cabaret” scenom gdje se publika nalazi niti pola metra od glumaca, daje jedno potpuno novo, interaktivno iskustvo gledateljima koji više nisu tek puki promatrači, nego i indirektni sudionici predstave.

Ususret 29.12., obilježavanju godišnjice smrti Miroslava Krleže, svake nedjelje u klubu Kolding možete uživati u jedinstvenom doživljaju Glembajevih.

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location