Username *
Password *
Remember Me

Marc Jacobs je otišao, Nicolas Ghesquière došao - kuća Louis Vuitton zaposlila je novog dizajnera, što znači da će se neke stvari promijeniti. - Oduvijek sam se divio Nicolasu - priča Jacobs - i jako sam znatiželjan da vidim što će on napraviti. Iskreno, imamo totalno drugačiju estetiku, no mislim da nekim stvarima treba promjena, jednostavno, to je tako. No, drago mi je i ponosan sam što je na moje mjesto došao netko koga poštujem kao dizajnera jer Nicolas uistinu posjeduje veliki talent - . Da, estetika je ekstremno različita: MJ koketira s rokerskim, grunge i ostalim retro stilovima, dok se NG više referira na arhitektonski pristup odijevanju, sklad i čistoću siluete i palete boja.

 

vuitton6Marc Jacobs za LV / jesen 2013.

- Usput, pomalo se bojim i kako ću ja nastaviti, a to je dobro jer nisam produktivan ako samo sjedim i pretvaram se da je sve u savršenom redu. To je ona zdrava doza straha koja me uvijek gura naprijed. Prije sam mislio da je moj posao zadovoljiti šefove. Mislio sam da je najvažnije osobu koja vas je zaposlila učiniti sretnom, slušati je i raditi sve što mi kaže. No, to me je dovelo samo do stanja da nisam sretan, već samo jako zaposlen! - komentirao je Marc Jacobs, među ostalom, u intervjuu za DazedDigital.com.

 

balenciaga3Ghesquière za Balenciagu / ljeto 2013.


Sad kad je Ghesquière, bivši kreativni direktor Balenciage i ujedno mnogo više umjetnički tip nego Jacobs, preuzeo kuću Louis Vuitton, zasigurno će se u radu ove veličanstvene modne kuće desiti neke promjene, no istovremeno, Nicolas će morati prilagoditi svoj rad nekim pravilnostima koje LV ima. Naime, it-torbe i modni dodaci velika su stavka u ponudi kuće Vuitton, a ona se uglavnom bazira na prilagodbi masi, što Nicolas do sada gotovo da i nije trebao raditi. U vrijeme Marca Jacobsa, LV kuća surađivala je s raznim umjetnicima na limitiranim edicijama, što je rezultiralo zabavnim dizajnom, dok Nicolas, kao više umjetnička duša, preferira crnu i bijelu. Vrijeme će pokazati koliko je ovo uspješan potez, no činjenica je da su i same promjene dobrodošle - jedan od dobrih primjera je kako je Raf Simons naslijedio Galliana u kući Dior.

 

marc4Marc Jacobs za vlasiti brend

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location