Username *
Password *
Remember Me

Tijekom godine dana dramatičar i novinar Srđan Sandić vodio je u zagrebačkoj galeriji Velvet književne večeri koje su sada zaživjele i u novoj knjizi „Književne večeri sa Srđanom Sandićem u Velvetu“, predstavljenoj sinoć na toj popularnoj zagrebačkoj adresi. Ukrašen bajkovitim elementima umjetničkog rada Saše Šekoranje, Velvet je unikatno mjesto na ZG sceni, a ove su mu književne večeri dale jednu intelektualnu dimenziju koja je sada dobila i konkretan pečat.

 

10 Knjizevne Veceri


U knjizi, kao i na tim večerima, radilo se o razgovorima koje je Srđan Sandić vodio s eminentnim damama hrvatske književnosti: Mani Gotovac, Ivanom Simić Bodrožić, Sibilom Petlevski, Irenom Matijašević, Vitomirom Lončar, Ljiljanom Filipović i Dubravkom Crnojević - Carić. Zajedničko tim nužno različitim intervjuima je autorov interes za problematiku ženskog glasa i pitanja ljubavi, kulturne politike kojoj svjedočimo, te pozicija (ženskog) autorstva. Razgovori uživo bili su formalno i formativno drugačiji od ovih tekstualnih. Na papiru su misli konciznije, dok su uživo često manje fokusirane, ali zato povjerljivije.

 

11 Knjizevne VeceriKnjiga se može kupiti u Velvetu po cijeni od 50.00kn


 Promociji su prisustvovale brojne osobe iz društvenog života: Judita Franković, Vesna Tominac – Matačić i Andrej Dojkić, Velimir Visković, Mani Gotovac, Sibila Petlevski, Vitomira Lončar, Ivica Propadalo, Saša Šekoranja i mnogi dr.

 

Andrej Dojkic Judita Frankovic Srdan Sandic

Andrej Dojkić, Judita Franković i Srđan Sandić


O knjizi:
Autor: Srđan Sandić
Crteži: Saša Šekoranja
Dizajn: Timmy Šarec / Ploha studio
Produkcija/izdavač: PRiredba studio

 

Durda Tedeschi i Sasa Sekoranja
Đurđa Tedeschi i Saša Šekoranja 

 

Mani Gotovac Srdan Sandic Irena Matijašević Sibila Petlevski Vitomira Loncar
Mani Gotovac, Srđan Sandić, Irena Matijašević, Sibila Petlevski i Vitomira Lončar

Mani Gotovac Velimir Viskovic
Velimir Visković i Mani Gotovac

 


O autoru:
Srđan Sandić – rođen je 07.10.1985. u Osijeku, RH. Završio Fakultet političkih znanosti, studij novinarstva, Mirovne studije i UN akademiju u Zagrebu. Već dugi niz godina surađuje s portalima booksa.hr, kulturpunkt.hr, queer.hr, časopis Zarez, TEMA, B 92, Hrvatskim radijem Treći program, Novostima, te kao freelancer PR i copywriter. Kao dramaturg i dramatičar radi za HR 3 i kazališta. U jesen 2012. objavio knjigu drama i (dramskih) fragmenata S(i)nu bez s(i)nova za izdavačku kuću Sandorf koja je doživjela vrlo dobar kritički odgovor.
Autor je koncepta „Književna večer sa Srđanom Sandićem“ u kultnom cafeu-galeriji Velvet gdje ugošćuje pisce i izvođače. Knjiga drama i (dramskih) fragmenata S(i)nu bez  s(i)nova doživjela je nekoliko predstavljanja od ZKM-a, &TD-a, Splita, Rijeke, Osijeka , 53. Internacionalnog teatarskog festivala MESS u Sarajevu.
Knjiga S(i)nu bez s(i)nova je sukus višegodišnjeg spisateljskog i dramatičarskog rada u brojnim formama i medijima. Obilježena je rodnom nedorečenošću / ugašenošću.
Trenutno studira pri Centru za ženske studije u Zagrebu, a u Kazalištu Mala Scena igra predstava po njegovoj drami Sinu bez snova.

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location