Username *
Password *
Remember Me

Poznat po mračnoj estetici, slavni britanski modni dizajner Gareth Pugh u londonskoj je robnoj kući Selfridges neki dan otvorio instalaciju Monolith koja posjetitelje uvodi u virtualan svijet. Na odjelu muške mode nalazi se mega kabina u kojoj one spremne na putovanje čeka futuristička kaciga s tehnološki naprednim ekranom Oculus Rift.

Gareth-Pugh-and-Inition-Monolith-virtual-reality-installation-at-Selfridges dezeen ss4

Kad je stavi na glavu, korisnik odlazi daleko iz robne kuće, mentalno, dakako, te ulazi u svijet Garetha Pugha, gdje vrebaju mračni čarobnjaci i arhitekturom inspirirani modni objekti. Kaciga je inspirirana njegovim radom za balet "Carbon life" za Royal operu, a to znači da su visoki, špičasti i podsjećaju na monolite. - Oduvijek sam vjerovao da nove komunikacije moraju ići ukorak s modom, te da se moda mora razvijati zajedno s tehnologijama. Želio sam osmisliti modnu instalaciju koja uvlači gledatelja i on je doživljava kao da je dio nje - istaknuo je Pugh. Naravno da je u pravu, moda se može razvijati jedino na način da sudjeluje stvaralački kroz nove tehnologije i da napreduje s tehnološkim inovacijama. Gareth Pugh jedan je od dizajnera koji se snašao u ovom svijetu opsjednutom virtualnim dimenzijama, a odlično funkcionira i u kazalištu: on je pravi modni umjetnik.

Foto: Dezeen, Selfridges

Gareth-Pugh-and-Inition-Monolith-virtual-reality-installation-at-Selfridges dezeen ss2

U izradi je sudjelovala i tvrtka Inition koja se bavi inovativnim projektima. Ovdje su Garethove kreacije i ideje dobile život putem matematičkih izračuna, pa njegova odjeća, iako nacrtana, mora biti u skladu s ljudskim proporcijama upravo zato što se kreće kao i mi - samo u zamišljenom svijetu. Korisnici oko sebe, kad stave kacigu, vide virtualnu ralnost od 360 stupnjeva. Instalacija je postavljena u sklopu "Festivala imaginacije" koji se ovaj mjesec održava u Selfridgesu.

Gareth-Pugh-and-Inition-Monolith-virtual-reality-installation-at-Selfridges dezeen ss3

Kreacije za balet "Carbon life", ujedno polazna točka za razvoj instalacije "Monolith"

Dezeen Carbon-Life-costumes-by-Gareth-Pugh-1

Dezeen Carbon-Life-costumes-by-Gareth-Pugh-2

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location