Povratak Neneh Cherry

  Glazbena zvijezda osamdesetih vraća se na top liste: 49-godišnja Neneh Cherry snimila je novi solo album, prvi nakon sedamnaest godina, pod imenom Blank project. - Ja sam buntovnica, uvijek sam bila i uvijek ću biti - ispričala je zvijezda za magazin W - ponekad si mislim, koga briga za pravila… Pustit ću album van, sa svim njegovim nesavršenostima - .

   

  Neneh-Cherry-Blank-Project-608x602

   

  Švedska raperica, koju pamtimo po legendarnim hitovima poput Buffalo Stance, I've got you under my skin, Woman, 7 seconds i brojnim drugima, na novom projektu kombinira glazbene stilove od hip-hopa do techna. Sve ovo vrijeme dok nije snimala albume surađivala je s drugim glazbenicima (među njima su bili i Gorillaz i Peter Gabriel), radila umjetničke projekte sa suprugom, vodila kulinarski show na BBC-ju i postala - baka.

   


  Osim glazbenog, Neneh je još u osamdesetima i devedesetima ostvarila veliki utjecaj i na modu. Njezin etno & street-style izričaj, za koji je bio zaslužan i pokojni britanski stilist Ray Petri, u ono je vrijeme bio neobičan, drugačiji i buntovan. Ne samo da su Neneh i Ray stvarali inovativne kombinacije koje danas smatramo uobičajenima, već su i miješali jeftini nakit sa šarenim kreacijama Jeana Paula Gaultiera, Azzedine Alaïe i Rifata Ozbeka na nov, svježi način. Neneh je konstantno nosila i velike zlatne ringove, jedan od pečata rap stila. Početak devedesetih oporavljao se od glamura devedesetih i velikim koracima išao prema minimalizmu, pa je takvo odijevanje bilo dosta upečatljivo, naročito kod slavnih pjevačica kao što je bila Neneh Cherry. Njezin je stil bio i ostao - mix, not match. Voljela je, i još uvijek voli nositi visoke tenisice, pa čak i kad, kaže, gore nosi Chanel.

   

  foto228