Username *
Password *
Remember Me

- Trenutno sam u Hangzhou, zovu ga i grad svile, gdje je najviše tekstilne industrije u Kini, a prije toga sam bila u Šangaju i Nanjingu - javila nam se mlada modna zvijezda Pavla Aleksić koja iza sebe ima brojna naša i strana priznanja, a osim toga pobijedila je i na Modnom Ormaru - trenutno radim u kompaniji FCF apparel, koja se bavi proizvodnjom odjeće za žene i djecu. U kratkom periodu radila sam na više različitih projekata, među njima je bila i Zara, kreirajući kolekcije za europsko tržište, USA i Australiju - .

 

pavla200

 

- Svaki brend ima drugačiju politiku. Neki osim svog dizajna imaju i dobavljače iz cijelog svijeta koji im nude dizajn: ovo što sam ja radila, nisam direktno radila sa Zarom, već s kompanijom koja surađuje s njima. Ja ne šivam u šivaoni, ali radim i tamo jer pomažem krojačima i objašnjavam kako trebaju što izraditi. Ako im nije jasno ja im pomognem. Dizajniram ovisno o tome za koga trenutno radim: na primjer dobijem ponudu od određenom brenda za sezonu ili specifično za određeni tip odjeće. Zato, kako bih što bolje ušla u dizajnerski proces,  prvo radim istraživanje brenda za koji dizajniram, tržište na kojem će se odjeća prodavati, estetiku brenda i boje koje preferira, i tada započinjem crtati. Nakon stotina skica, odaberem određeni broj kreacija koje se nude klijentima, i nakon njihovog odabira, radim konstrukciju i krojeve s konstruktorima, nadzirem njihov rad i rad krojača koji proizvode prvi uzorak, te odlazim u kupovinu materijala i pozamanterije - .

 

pavla25

 

- Dok radim uvijek slušam sebe i radim kako osjećam, u protivnom smatram da ne bih radila dobro. Svoj vlastiti modni izričaj uvijek uspijem uklopiti u svaki rad, a kreativnost nema granica. Najviše volim raditi krajnje minimalistički ili krajnje ornamentalno. No, trenutno se nalazim u sredini i dobro se osjećam. Također, uvijek sam za kombiniranje raznih stilova, jer to je igra bez kraja... Istovremeno, najviše sam inspirirana ljudima, romanima i  glazbom, tako da je naglasak uvijek na poetičnosti... - .

 

pavla3

 

- Sada i u budućnosti moj je jedini poslovni cilj raditi ono što volim i razvijati se u tom području, a hoće li to biti u Hrvatskoj ili izvan nje ovisi o prilikama koje ostvarim. U Kini sam tri mjeseca i uskoro se vraćam doma. Nakon odmora ću odlučiti gdje i kako krenuti dalje - .

- Mnogo radim pa preko tjedna nemam baš slobodnog vremena, al vikendom izlazim u obližnji klub Coco Banana, taj je sad najpopularniji. Glazba je apsolutno ista kao i u evropskim klubovima. Slobodno vrijeme tijekom dana provodim u šetnji, te obilazim njihova mjesta. Drago mi je što imam priliku učiti kineski i upoznavati njihovu bogatu kulturu - .

 

pavla11

 

Pavla je zasluženo dobila posao, jer nakon brojnih je priznanja dokazala da je talent, a sad su je njezina kreativnost, kao i predan rad i trud odveli još dalje - tko zna koje će je ponude sve čekati kad se vrati, no sigurno je da je ovim potezima mlada autorica naučila mnogo i to će joj svakako dobro doći u njezinoj već sada izvrsnoj modnoj karijeri.

 

pavla102

 

pavla7


pavla108

 

pavla5

 

pavla12

 

pavla22

 

pavla107

 

pavla30

 

pavla28

 

pavla105

 

pavla110