Username *
Password *
Remember Me

Sinoć je u galeriji Prsten, Doma HDLU otvoren četvrti Noir Festival, a ta čast je pripala kralju tartan noira, Ianu Rankinu! Ian Rankin u društvu filmske kritičarke, književnice, aktivistice Mime Simić i Tomislava Cvitkovića, predstavnika izadavačke kuće Profil, otkrio je zanimljive detalje oko svog književnog stvaralaštva. Mnoge okupljene zabavio je anegdotama iz svog života, ali i iz života svojih omiljenih likova popularnih romana. Publika je saznala gdje kralj noira pije svoje omiljeno piće, koje bitke vodi sa svojim izdavačima te koliko mu znači titula koju mi je dodjelila britanska kraljica.

diskusija TomislavCvitkovic IanRankin MimaSimic


Dok će se u Domu HDLU  održati masterclass “LA noir dekodiran” dr.sc. Jasmine Kallay, stručnjakinje za TV, filmske, transmedijske scenarije i videoigre, na kojem će predstaviti temu situiranja videoigre u širem kontekstu noira, od identificiranja utjecaja na igru (od klasika noir filmova do djela Jamesa Ellroya), do istraživanja načina na koje ova interaktivna narativna forma osvježava i obogaćuje žanr. Koja nova skustva L.A. Noire omogućuje gejmerima, i koji su limiti? Namjera ovog masterclassa je upoznati ljubitelje noira s ovom videoigrom kao i produbiti iskustvo igre fanovima L.A. Noira. Nakon masterclassa je projekcija istaknutog dokumentarnog filma “Los Angeles glumi sebe” u režiji američkog redatelja Thoma Andersena.

 

MeritasMeritas, obožavateljice opusa Iana Rankina


 
Kino pod zvijezdama nas čeka u subotu ispred Džamije s projekcijom kultnog filma Ridleya Scotta iz 1982. godine, sa glumačkim zvijezdama Harrisonom Fordom, Rutgerom Hauerom i Sean Young.

Svoj nastavak Noir Festival imat će u Rijeci u Art Kinu 31.05.2014. kad će se održati završna radionica “Game Noir” te će najbolji projekt biti nagrađen početničkim tečajem programiranja videoigara, što će nagrađenom polazniku omogućiti da i realizira svoj game noir koncept.

 

DjurdjaTedeschi SasaSekoranja SonjaManojlovic

Đurđa Tedeschi, Saša Šekoranja i Sonja Manojlović

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location