Username *
Password *
Remember Me

Puno ime mu je William James Bill Murray i vjerojatno ga znate kao vrhunskog komičara koji voli depresivne uloge (Lost in Translation 2003., Broken Flowers 2005., The Life Aquatic with Steve Zissou 2004., Rushmore 1998., The Royal Tenenbaums 2001.). Sada je Bill dobio vlastitu izložbu, pravi hommage, jer se u jednoj od galerija u San Franciscu otvara The Murray Affair, gdje će lokalni umjetnici i grafičari predstaviti oduševljenje njegovim likom i djelom.

 

murray3


Bill, čija je jedna od legendarnih uloga i ona u filmu Ghostbusters iz 1984. godine, sada će obilježiti prostor galerije Public Works, po zamislima i sugestijama kustosice Ezre Croft. U vrijeme kad se umjetnici referiraju na bujnu medijsku kulturu, Bill Murray, kao jedan od onih koji biraju uloge za pamćenje, sasvim je logičan i vrlo zanimljiv lik za artističku referencu.

- Ovo je hommage slavnom glumcu kroz umjetničke procese - objasnila je Ezra Croft. - Radi se o tome da je Murray zanimljiv, pomalo samozatajan lik koji je kroz karijeru tumačio mnoge uloge s kojima se brojni od nas mogu poistovjetiti. Ekipa koja sudjeluje na projektu prati ga godinama, neki još od sedamdesetih, te vole i poštuju njegov rad od samih početaka - . Radovi će uključivati slike, fotografije, kombinaciju umjetnosti i medija, interaktivne panele, kao i performance i glazbu koja će dodatno začiniti atmosferu u kojoj se odaje počast jednom od najneobičnijih glumaca u posljednjih nekoliko desetljeća.

 

murray-1

 

Legendarni hit iz komedije The Ghostbusters iz 1084., u kojoj se Bill borio protiv duhova

 

murray5