Dan anđela čuvara @ Varaždin

  Varaždin ima još jedno ime: uz taj predivan grad nerijetko se veže pojam Grad u kojemu spavaju anđeli, pa je protekli vikend tamo obilježen Dan anđela čuvara. Bio je to povod da se u Muzeju anđela proglase i pobjednici književnog natječaja za kratku priču o temi koja govori o duhovnosti, važnosti intuicije, dobrote, ljubavi te vrednovanju nematerijalnih vrijednosti.

  varazdin 5


  Na natječaj je pristigla ukupno 41 kratka priča, a žiri u sastavu Nade Bogojević, pjesnikinja, Jadranka Pintarić urednica i kritičarka iz Zagreba te Boris Perić, književnik iz Zagreba, odlučio se za 9 najboljih priča, koje su ih nadahnule svojom duhovnošću i realno prenesenim životnim postulatima.

  Najbolje kratke priče čitale su glumice Hana Hegedušić i Nera Stipičević, glumci Andrej Dojkić i Mitja Smiljanić, spisateljica i književnica Merita Arslani te dramski glumci Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Kroz emociju i stilski izričaj svi pripovjedači pričama su dali jednu dimenziju više, naglašavajući prisutnost anđela i njihov značaj u svakodnevnom životu čovjeka.

  varazdin1
  Andrej Dojkić, Nera Stipičević, Mitja Smiljanić, Zeljko Prstec, Hana Hegedušić i Merita Arslani


  - Jako sam sretan što je Muzej anđela danas okupio veliki broj onih kojima su anđeli inspiracija i kojima su pozitivne misli ideja vodilja u svakodnevnom životu. Drago mi je zbog ovih mladih ljudi koji su svojim kratkim pričama pokazali svoj talent i neupitnu vrijednost stvaranja i promišljanja. Hvala mladim glumcima i svim umjetnicima koji su nas došli podržati, jer ovakve stvari puno znače za Muzej anđela, ali i za Varaždin, koji se još jednom potvrdio kao grad u kojem spavaju anđeli - rekao je voditelj i vlasnik Muzeja Anđela Željko Prstec.

  Obilježavanje Dana anđela čuvara i proglašenje pobjednika za najbolju kratku priču samo je početak aktivnosti koje će se provoditi u Varaždinu, a koje se odvijaju u sklopu Muzeja anđela. Anđelinjak, skriveni anđeli i veliki broj anđeoskih poruka koje čuva grad Varaždin obogaćuju turističku ponudu grada, ali i razveseljavaju sve one koji vjeruju u ljepotu anđela i njihovo duhovno bogatstvo.

  varazdin 2

  varazdin 3