Username *
Password *
Remember Me

Modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović i hokejaši Medveščaka udružili su snage kako bi prikupili donacije za školske obroke djeci iz obitelji lošijeg imovinskog stanja diljem Hrvatske u kampanji #DaNeBuduGladni humanitarne udruge Portal dobrote. Cilj nacionalne kampanje Da niti jedno dijete u hrvatskim školama ne bude gladno udruge Portal dobrote je pomoći onoj djeci čiji roditelji nisu u mogućnosti financirati školske obroke zbog lošijeg imovinskog stanja, a koja nisu u programu socijalne skrbi budući im roditelji mjesecima ne primaju plaću ili su pod ovrhama ili imaju iznimno niska primanja.

Mike Glumac cr
Mike Glumac: - Kako već mjesecima djeci u domovima, bolnicama, vrtićima i knjižnicama čitam priče na hrvatskom jeziku ja sam odlučio i svoju Medvjedicu obradovati čitanjem priče! Odabrao sam Macu Papučaricu, dječji klasik i čini mi se da je bila zadovoljna - .


- Čitajući potresne napise u novinama o gladnoj djeci u hrvatskim školama, zajedno sa svoje dvije sestre i prijateljicom odlučile smo pokrenuti ovu akciju. Obratili smo se mnogima, među ostalim i hokejašima Medveščaka. Njihova reakcija je bila munjevita i doslovno nas ostavila bez teksta. A najljepše od svega je što to nije kraj, već nastavljaju s ovom novom akcijom u koju su uključili i Aleksandru Dojčinović, kako bi pomogli da baš nijedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno - izjavila je predsjednica humanitarne udruge Portal dobrote Sanja Bijonda. 

Bill Thomas

Bill Thomas


Tijekom prosinca hokejaši Medveščaka, slaveći svoju 100. utakmicu u KHL prvenstvu i svoj 100. gol u drugoj klupskoj KHL sezoni, donirali su sredstva za 400 školskih obroka. Svjesni situacije kako je ovo odličan početak, ali ne i dovoljno sredstava za ovu kampanju, Medvjedi su pozvali i svoje prijatelje da im se pridruže. Među prvima kampanji se pridružila poznata hrvatska modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović i njezin Lei Lou tim. Dizajnerica je posebno za ovu akciju dizajnirala 30 haljinica za plišance. - Ovo je bio vrlo zabavan i kreativan, mada nimalo lagan izazov za mene i zajedno sa svojim timom uživala sam u stvaranju. Dizajnirali smo 30 modela haljina za Medvjedice koje su ustvari replike naših slavnih modela za odrasle - istaknula je Aleksandra Dojčinović. 

 

Dario Kostovic cr
Dario Kostović


Nakon toga, zadatak hokejaša bio je odabrati svoju Medvjedicu i prirediti joj jedno iznenađenje za prvi susret, a koji je zatim svojim aparatom zabilježio fotograf Ivan Pavliš. Hokejaši su tako svoje nove prijateljice, odjevene u kreacije Aleksandre Dojčinović, izveli na čaj, zaigrali s njima partiju karata, nacrtali njihov portret, čitali im bajke, darovali cvijeće, pripremili tortu...

 

Edwin Hedberg
Edwin Hedberg


Sav prihod ostvaren prodajom plišanih Medvjedica i promotivnih kalendara u cijelosti će biti doniran za kampanju Da niti jedno dijete u hrvatskim školama ne bude gladno humanitarne udruge Portal dobrote. Prodajom 30 plišanih Medvjedica plan je osigurati jednogodišnje obroke u školama za 30 hrvatskim učenika. Stoga je početna cijena jedne plišane Medvjedice u kreaciji Aleksandre Dojčinović 1.600,00 kuna što odgovara vrijednosti školskih obroka za jedno dijete tijekom jedne cijele školske godine. Medvjedice su u prodaji od 14.2. – praznika ljubavi, a mogu se kupiti putem stranice www.aukcije.hr na kojoj je svaki donator u mogućnosti ponuditi i veću donaciju i tako osigurati još veći broj obroka, putem facebook stranice udruge Portal Dobrote, putem www.medvescak.com kao i putem facebook stranica KHL MEDVEŠČAK Zagreb i modnog brenda Lei Lou.

 

James Wright
James Wright


Limitirana edicija kalendara s fotografijama iz kampanje po cijeni od 45 kuna, što je jednako vrijednosti tjednog obroka za jednog hrvatskog školarca, bit će u ekskluzivnoj prodaji također od 14.2.  i zatim na domaćim utakmicama Medveščaka koje se igraju u Domu sportova 20. i 22. veljače. Kalendar se može naručiti putem facebook stranice udruge Portal Dobrote i KHL MEDVEŠČAK Zagreb.

Zagrebački Medvjedi, Aleksandra Dojčinović i Portal dobrote zahvaljuju svima koji će kupnjom Medvjedica i kalendara podržati ovu nacionalnu humanitarnu akciju.
Osobne i korporativne donacije za školske obroke u sklopu kampanje moguće je uplatiti i direktno na žiro račun Humanitarne udruge Portal dobrote, broj računa HR5924020061500035096 (Erste banka). Vrijednost jednog školskog obroka procjenjuje se na 9,00 kuna.

 

Marko Sakic
Marko Sakić

 

Mark Katic
Mark Katić

 

Martin St. Pierre
Martin St. Pierre

 

Matija Krivasic
Matija Krivašić

 

Patrick Bjorkstrand cr
Patrick Bjorkstrand

 

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location