Username *
Password *
Remember Me

Što su ovaj tjedan otkrili o sebi Sarah Jessica Parker, Alexander Wang i Karl Lagerfeld?

sjp 600x450


- Kad su mi predložili ime brenda mojih cipela SPJ, bilo mi je neugodno, nije mi se sviđalo, no ekipa iz Nordstroma me nagovorila na to. Molila sam ih da bude neko drugo ime, no oni su bili uvjereni da je to prava stvar – izjavila je Sarah Jessica Parker za InStyle, koja je uspjela auru svog lika Carrie iz legendarnog Sexa i Grada pretvoriti u biznis, povezati ljubav za cipelama iz serije sa stvarnim životom. Tako je lik nastavio život, a ljubiteljice cipela diljem svijeta dobile su još jedan razlog više za nositi te preslatke štikle i uvući se u ulogu Sarah a.k.a. Carrie.

 

wang


- Neću vam lagati, čitam samo neke kritike, no rekao sam svojima, ne šaljite mi ništa – izjavio je Alexander Wang, jedan od hit dizajnera za Wall Street Journal. - Imam onda osjećaj kao da se neću moći fokusirati. Osjećam da su prave recenzije one moje unutarnje, da budem iskren - . Wang voli crno i bijelo, koristi sportske elemente, njegova je odjeća inspirirana futurizmom i tehnološkim materijalima. Jednostavnost je ključ. Komentirao je i rad za Balenciagu. – Došao sam u kuću koja ima povijest, i imat će je nakon mene. Ja sam ovdje dio tima i ipak je Balenciagino ime na vratima i to je najvažnije. Imam obavezu slijediti brend i njegovo naslijeđe - .

 

lagerfeld foto chanel


International Festival of Fashion and Photography u francuskom Hyeresu ugostio je i govornika Karla Lagerfelda: - Kad mi kandidati za posao donesu kompjuterski napravljene crteže, ja im sve bacim u lice, sve mi to izgleda isto - . Komentirao je i današnji svijet mode: - ne volim label mladi dizajneri, postoje samo dobri ili loši dizajneri. Moj savjet za njih? Svaki je drugačiji, ovisno o tome što žele postići, za što su sposobni. Vjerujem da se karijere stvaraju bez oslanjanja na neka ustaljena pravila. No, moda danas ima jedan problem, a to je da dizajneri žele biti umjetnici. Moda je primijenjena umjetnost i tu portoji velika razlika. Ako žele biti samo umjetnici neka odu u galeriju - .

 

Sarah-Jessica-Parker-2015-Shoes-2

Sarah Jessica Parker u proljetnoj kolekciji cipela SJP

Sarah-Jessica-Parker-2015-Shoes-4

 

Wall Street Journal