Username *
Password *
Remember Me

U Spice Girls mi smo reflektirale, utjelovile osjećaje mnogih cura tih u to vrijeme, one su htjele biti saslušane, lijepe i individualne, ali i povezane s drugim ženama – Geri Halliwell

London je prije par dana dobio fantastičnu izložbu o bendu Spice Girls koji je osnovan 1994. godine.Osim glazbe, svijetu je bend donio slobodnije definiranje osobnosti, karaktera, putem stila, jer svaka od članica bila je jedinstvena.

 1070 spicegirls

Članice su bile Melanie Brown ("Scary Spice"), Melanie Chisholm ("Sporty Spice"), Emma Bunton ("Baby Spice"), Geri Halliwell ("Ginger Spice"), and Victoria Beckham, tadašnja Adams ("Posh Spice"). Nakon toga izložba ide u Manchester, a onda i na Cipar.


Upravo su njihovi nadimci otkrivali raznolikost – bilo je to slavlje individualnog načina stiliziranja, odijevanja, razmišljanja. Da, cure su svojoj generaciji i svijetu mode donijele mnogo više od glazbe. Danas ne moramo tražiti majicu na kojoj piše Power Girl, u to vrijeme to je bila novotarija. Danas slavio individualnost i osobnost, jer upravo u tome je naša prednost, svaka na svoj način... dok je usred devedesetih to bila dobra promjena.

1070 spicegirls


Bile su neobične, predstavile su tadašnjoj generaciji novi, vizualno snažan način izražavanja: one koji se nisu uklapali u klasične okvire. One su nas potaknule da prihvatimo svoju neobičnost, da je oslobodimo i budemo kakvi jesmo – istaknuo je kustos izložbe i kolektor, Alan Smith-Allison.


Naravno, osim stilski, cure su oslobađale i riječima, stihovima, jer kad su prije 22 godine utrčale u londonski hotel Pancras Renaissance, bio je to društveni tsunami, još jedan poticaj otkrivanju i isticanju individualnosti promijenio je svijet. Taj spot bio je nešto posebno, izražajno, ekspresivno, svijet ga je obožavao, a cure su preko noći postale uzori, zvijezde, više od pjevačica. Iako im je glazba bila standardni pop, ništa posebno, jer kreirane su za masovni glazbeni ukus, upravo je njihov izgled osvojio svijet svojim isticanjem raznolikosti, a to je upravo ono što danas, uvjereni smo, živi punim plućima.

 

 1070 spicegirls1070 spicegirls1070 spicegirls1070 spicegirls1070 spicegirls1070 spicegirls1070 spicegirls1070 spicegirls1070 spicegirls1070 spicegirls1070 spicegirls1070 spicegirls1070 spicegirls1070 spicegirls

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location