UGLY_FASHION // čak 8 ružnih trendova koje bi od sada trebalo IGNORIRATI

  Da, ugly fashion je hit već par godina, od onih mega tenisica (da se razumijemo, okej su poveće tenisice, a ne one koje djeluju poput ormara na nogama), preko slojevitog odijevanja, do traperica koje izgledaju kao da su ih pojeli ne moljci, već krokodili. Udobnost nam je omiljena, zapravo je ove godine u ponudi brdo ružnih cipela, ali kad nešto ružno stoji, onda je to jednostavno – nepoželjno.

   bucket hat
  Gucci

   

  Doduše, ne bi to bili trendovi da ih netko ne nosi, nosi ih masa ljudi, naročito na internetima. S druge strane, uglavnom su to influencerice željne pažnje, pa stavljaju na sebe sve i svašta. Onda to postaju trendovi koji nama običnim ženama, koje svakodnevno moramo na posao, na faks, u dućan, tramvaj, voziti se u koloni... zapravo i ne pristaju!

  Prijedlog: držimo se onoga što nam pristaje, koga briga je li in ili ne: naravno da ćemo koketirati s trendovima, naročito onim udobnima, ali tenisice ipak mogu biti u nekim razumnim dimenzijama, slojevitost je dovoljna u tri sloja, trapericama ne treba ranjeni look, natikače mogu biti i elegantne...

   bucket hat

  1. Šešir koji podsjeća na kantu
  Ne zovemo ga slučajno bucket hat – sjećate se onog viralnog ludila kad su svi bacali kantu vode na glavu? Ovo je jednako smiješno. Naime, ipak ima ljepših šešira, na primjer slamnati modeli u svim varijantama.

   

  bucket hat

  2. Petarda traperice
  Dakle, noge se toliko vide da izgleda kao da će se hlače svaki čas raspasti. A i raspadaju se jer traper je pamuk i u razrezanoj varijanti on postaje slabašan i fragilan... Bolja su fora one traperice s par recki, ispod koji se nazire noga ili mrežasta čarapa. Tako seksi!

   

  bucket hat

  3. Krznene narikače
  Te oksimoron kreacije (u njih spada ivunena dolčevita bez rukava) spajaju nespojivo – ali nisu sve na tapeti: ružne su one koje izgledaju poput peseka. Još kad imaju brdo nekih ukrasa, pored tog krzna, stvari postaju još više komične. No, postoji jedna dobra formula – kratko rezano krzno na natikačama ipak laska nozi.

   

  bucket hat

  4. Preogromne tenisice i čizme
  Da, Demna Gvasalia je isfurao brojne trendove, no to ne znači da se moramo bacati u delirij na svaki njegov prijedlog. Treba odvagati – ako su tenisice teže od naše noge, to nam sigurno ne treba. Njegovi neki modeli su cool, ali neki su ipak komični, djeluju poput ormara na stopalima! No, no.

  bucket hat

  Druga preogromna i očajna varijanta su Uggsice nastale Y/Project suradnji. Ionako su ružne same za sebe, a još kad naslažete par slojeva, stvar postaje izuzetno loša. Dotične su možda pobjednice u ovoj kategoriji...?

  bucket hat
  Sophia Roe

  5. Bicke nikom ne stoje. I točka.
  Bicke su one užasne biciklističke tajice do iznad koljena. Masa je neatraktivnih argumenata: režu nas iznad koljena i stišću, uske su i naglašavaju bedra i bokove, stežu oko struka. Stoje dobro samo onim curama s Instagrama koje putuju okolo i leže po baldahinima diljem svijeta. A one nismo mi. Dakle, kad vidite one fotke koje predlažu – sako i bicke – slobodno ih ignorirajte. A ako su u tom stylingu i dad sneakers, dupli ignore.

   

  bucket hat

  6. Naravno da je Kim nosila oversized.
  Oversized je u principu super trend, jer siluetu čini dinamičnom, zanimljivom, drugačijom, ali ako je jakna pet brojeva veća i izgleda kao da u nju stane i tvoja frendica, treba je preskočiti. Ne frendicu, već jaknu. Naravno da Kim nosi takve stvari, ona ipak ima brdo miliona folowera i mora se istaknuti u tom moru insta-zvijezda. Naš normalan život ne zahtijeva takve komične stilske poteze, mi ćemo uživati u sakou high-street brenda, malčice širem, koji nam fakat stoji!

   

  bucket hat
  Prabal Gurung

  7. Blok peta je lijepa, ali kad je prevelika, postaje koma!
  Blok pete volimo jer su stabilne: no neki su dizajneri pretjerali i predstavili ogromne potpetice. Kad izgledaju poput ormara (opet ti ormari!), kad vam se čini kao da noga stoji na komadu namještaja umjesto na potpetici, naprosto ih ignorirajte. Ionako ima brdo lijepih blok peta.

   

  bucket hat
  Gucci

  8. Siroček look
  Eklektična moda može biti i škaljiva: ako kombinacija izgleda kao da smo žmirečki izabrali robu koja kao da je došla iz nekog second hand storea, a budimo realni bilo je toga na pistama i previše, ta formula je apsolutno – no, no. Istina, tu su neki dobri sastojci, izaberite iz stilske slike ono što vam pristaje! Super je kopanje po starom tavanu, svašta se tamo lijepoga može naći, ali ponekad previše toga djeluje hororično: od vintage komada izaberite one uščuvane i stylish! I kombinirajte ih s mjerom.