Username *
Password *
Remember Me

Nova ruta aplikacije Zagreb Be There ADVENTurous Women of Zagreb vodi te na lokacije slavnih Zagrepčanki, što je na tragu središnje ovogodišnje teme Adventa, a to su priče i bajke Ivane Brlić-Mažuranić – objavila je agencija autor aplikacije, Bruketa & Žinić & Grey. – Gosti će osim ove poznate spisateljice, na ruti moći upoznati i još sedam inspirativnih žena - Mariju Jurić Zagorku, sestre Baković, prvu ženu u hlačama, Slavu Šenoa, Sidoniju Erdődy Rubido, Catu Dujšin-Ribar i Ljerku Šram.

ivanabrlicmazuranic
Ivana Brlić Mažuranić - omiljena dječja spisateljica i autorica Šegrta Hlapića


Aplikacija Zagreb Be There je nešto poput lokalnog insajdera kojeg svaki posjetitelj može nositi u džepu i tako pomoću pametnog telefona otkrivati i ona manje poznata mjesta u gradu. U ljetne i adventske dane, uz redovite rute, aplikacija sadrži i one privremene. Iako namijenjena prvenstveno turistima, rado je koriste i Zagrepčani.

ivanabrlicmazuranic
Marija Jurić Zagorka - legendarna spisateljica, autorica Gričke Vještice


Ovog će Adventa priča o poznatoj spisateljici Ivani Brlić Mažuranić u ruti ADVENTurous Women of Zagreb turiste odvesti do Maksimira, jedne od novih adventskih lokacija s brojnim bajkovitim programima za djecu i odrasle.
Tkalčićeva ulica, odnosno Advent Stara Tkalča druga je nova adventska lokacija kamo će korisnike aplikacije odvesti Marija Jurić Zagorka, prva hrvatska novinarka.


O poznatim borkinjama protiv fašizma, sestrama Baković, posjetitelji će više doznati u prolazu koji nosi njihovo ime.

Žena koja se u Zagrebu prvi put usudila odjenuti hlače posjetitelje će odvesti do Zrinjevca.ivanabrlicmazuranic
Ljerka Šram - po njoj je nazvan jedan od legendarnih zagrebačkih restorana

 

Ako se zapute čitavom rutom ADVENTurous Women of Zagreb turisti će obići još i Massarykovu ulicu gdje je rođena Slava Šenoa, zatim Hrvatski glazbeni zavod vezan uz prvu hrvatsku opernu primadonu Sidoniju Erdődy Rubido, zatim Demetrovu 3 gdje se nalazi memorijalna zbirka uspješne slikarice Cate Dujšin-Ribar, te na kraju Dežmanov prolaz vezan uz slavnu glumicu Ljerku Šram i njezinu stvarnu ljubavnu dramu s Milivojem Dežmanom.


Pored rute ADVENTurous Women of Zagreb tu je i tradicionalna ruta Advent Zagreb u kojoj se nalaze ključne lokacije događanja na Adventu te ostale već poznate rute Hidden Spots, Classic Zagreb, Street Art, New Zagreb, Craft Zagreb i Great Croats.

ivanabrlicmazuranic
Slava Šenoa


Aplikacija funkcionira na principu igre pa posjetitelji koji obiđu cijelu rutu i prijave se na svakoj lokaciji uz hashtag #BeThereZagreb, osvajaju nagradu. Besplatna je i dostupna na Android i iPhone uređajima, a može se preuzeti i s mikrostranice betherezagreb.com.

Aplikacija koju je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba osmislila agencija Bruketa&Žinić&Grey osvojila je međunarodno priznanje na Tourism&Strategy Festivalu u Parizu 2015. godine za najbolju digitalnu turističku promociju u Europi.

ivanabrlicmazuranic

Sestre Baković imaju i svoj prolaz u centru grada