Username *
Password *
Remember Me

Visoka brineta, Talijanka, uvijek je uređena kao da ide na modnu reviju (no ne pretjerano!), a zapravo ima neki jednostavan, uglađeni stil, s ponekim izletom u pedesete ili nonšalanciju... Giovanna Battaglia je super-popularna ikona ulične mode koja radi za L'Uomo Vogue i W magazin, ujedno je freelance stilistica, i uvijek izgleda kao jedna od slučajnih cura na cesti s dobrim stilom za kojime bi se mnogi okrenuli. I okreću se - naročito street-style fotografi koji je već prepoznaju i uvijek kliknu u njezinom smjeru.

 

Giovanna-Battaglia-by-Valentine-Avoh


Njezina je kosa, primijetit ćete, nerijetko šlampavo složena u pundžu ili pak raspuštena i jednostavna, jer Giovanna je zapravo jedna cool cura koja ne izgleda kao da je sišla s modne piste, već je jedna od onih koji svoj stil ističu kroz izvrsne odjevne predmete i modne dodatke koji uvijek opisuju minimalni glamur. I realna je - ponavlja odjeću i modne dodatke i ne pravi se zvijezda. Nema tu previše nakićene odjeće i šminke (nosi nude look), osim kad je na gala eventima: onda nosi Dolce & Gabbana, kreacije dvojca za koje je nekad i sama bila model.

 

06 Giovanna Battaglia Closet Sergio Rossi Azteca Boot 2012

 

Lijepa i visoka Giovanna se ipak ističe najviše po kombinacijama koje tako spontano nosi. Ne previše boja, koje su uglavnom prirodne: ova je brineta svjesna snage palete od žute preko oker do smeđe i crvene, koje tamnokosim ženama nepogrešivo laskaju. Ponekad kombinira i uzorke, ali i to čini s nekom stilskom lakoćom, pa kod nje na kraju sve izgleda jako nosivo i urbano. Uglavnom, prava modna ikona koja i kad nosi skupu robu, ne vrišti brendovima i markama, već djeluje opušteno, baš inspirativno i pristupačno. A to je stil: ne isticati skupe stvari, već nositi ih sa stavom. Ona nosi robu, a ne obrnuto.

Foto: Streetpeeper, fashionologie, Silvia Olsen, Valentina Avoh

Giovannu možete pratiti ovdje

 

7

103 Giovanna Battaglia Milan Fashion Week sep 201

battaglia

gb

giovanna-battaglia-

giovanna-battaglia-bercy

giovanna-battaglia-orange

Giovanna-Battaglia

giovanna-battaglia1

GIOVANNA

GiovannaBattagliaMETGalaDolceGabbana

giovannadgoutfit1

Giovanna Battaglia 02

Giovanna Battaglia 1

Giovanna Battaglia 76

Giovanna Battaglia 88

Giovanna Battaglia Art Basel Tov Miami 2011

milan-ss2013-giovanna-battaglia3

paris-fwaw2009-giovanna-battaglia